Read Time:2 Minute, 33 Second

Een accentmuur is een echte eyecatcher in je interieur. Logisch, want door een muur in bijvoorbeeld je woonkamer of slaapkamer in 1 kleur te schilderen, krijg je een interieur dat helemaal eigen is en bovendien boordevol karakter zit. Een accentmuur doet een ruimte direct groter lijken, dus heb je een vrij kleine ruimte in je huis, dan is dit zeker een goede optie. Zeker wanneer je lichte kleuren gebruikt, want die zorgen voor een meer ruimtelijk effect. Je kunt eindeloos varieren als je gaat voor een accentmuur in je interieur. Je schildert je muur in een kleur die het best bij jou en de rest van je interieur past! Daar komt nog bij dat je met een accentmuur goed aan kunt geven welke woonfunctie een (deel van) de ruimte heeft. Erg handig.

accentmuur

 

Creer een andere sfeer

Door een muur een bepaalde kleur te geven, kun je een heel andere sfeer in je woonkamer of slaapkamer creëren. Bijvoorbeeld meer rust en dat is altijd welkom in tijden die veel van je vragen. Zo kun je je heerlijk terugtrekken in een ruimte die je rust geeft. Je geeft een flinke dosis persoonlijkheid aan je ruimte met een mooie accentmuur! Het is dan wel belangrijk dat je die kleur niet meer op andere muren terug laat komen, anders is het hele effect weg en dat wil je natuurlijk niet. Wil je in meerdere ruimtes een accentmuur aanbrengen, dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Met elke muur kun je een andere sfeer uitdrukken. En dan heb je nog steeds een mooie basiskleur voor je huis.

Zelf aan de slag

Een accentmuur kun je helemaal zelf realiseren – je kunt een vakman inschakelen voor de verfklus, maar ben je een beetje handig, dan kun je het ook geen zelf doen. Het schilderen van binnenmuren is namelijk niet moeilijk en zo krijg je het precies zoals je het voor ogen had. Hoe je te werk gaat? Heel simpel. Je begint met het kiezen van de kleur die op je muur moet komen. Dit kunnen dus alle denkbare kleuren zijn, zolang ze maar aansluiten bij wat jij mooi vindt. Vervolgens ga je aan de slag met de muur zelf. Het is belangrijk dat de muur goed schoon is. Dat betekent ook: vochtige muren behandelen. Soms houden muren vocht vast of hebben binnenmuren last van opstijgend vocht. Heel vervelend en daarom moet je ze goed voorbehandelen voor het schilderen. Zo verhoog je de kwaliteit van je muur en dus van je woning. Hoe je dat doet? Zorg ervoor dat je muur helemaal schoon is en minstens zo belangrijk: helemaal droog. De ondergrond moet volledig verfklaar zijn en mag geen sporen van vocht meer bevatten anders kun je later weer opnieuw beginnen. Als je eenmaal met de vochtbestrijding aan de slag bent geweest, dan ben je klaar om je accentmuur te gaan schilderen.
Het resultaat: een unieke muur die jou woonidentiteit perfect weergeeft! Ga voor optimale sfeer en beleving voor je huis. En voor genot, want met zo’n mooie muur kun je zeker volop relaxen in je eigen huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Krukjes
Next post Trendy én bijzonder: kunstgras ín je interieur