Read Time:2 Minute, 15 Second

Oude en versleten keukenkastjes geven je hele keuken meteen een ouderwets gevoel. Misschien droom je wel van een moderne, strakke keuken maar heb je het budget er gewoon niet voor. Welke motivatie je ook hebt, het is over het algemeen altijd een goed idee om je keuken eens te schilderen.

Want een nieuw laagje verf kan je keuken direct een enorme boost geven. Van ouderwets gelige kastjes, naar bijvoorbeeld een strak gelakt groen. Iets simpels als een likje verf kan je met een klein dagje werk een compleet nieuwe keuken geven! Om het je gemakkelijk te maken hebben we even alle ins en outs voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij met goede moet een nieuwe start maken en onbezorgd je keuken schilderen!
keuken zelf schilderen

 1. Brainstorm
  Voordat je de verfkwasten uit de kast haalt; brainstorm goed over de juiste kleur! Ga je voor een trendy gele keuken of heb je liever iets neutraals? Kijk goed naar de inrichting van de rest van je woning en zorg dat de kleur er mooi tussenpast. Je kan altijd nog aan het mengen gaan om de perfecte kleur voor jouw keuken te vinden.

 2. Voorbereiding
  Bij iedere schilderklus is een goede voorbereiding het halve werk. Zorg dat je alle benodigde materialen in huis hebt. Goede schoonmaakmiddelen, hoge kwaliteit verfmaterialen en voldoende verf. Zeker als je besloten hebt zelf je verf te mengen is het belangrijk om voldoende aan te maken om kleurverschillen te voorkomen.

  zelf de keuken schilderen

 3. Klaar voor de start…
  Voordat je aan het verven begint zorg je dat kastjes en muren vetvrij, schoon, egaal en droog zijn. Verf hecht namelijk het beste op deze oppervlakken. Hiermee voorkom je overbodig extra werk (oververven, schuren etc.) in de toekomst. Plak alle te verven locaties goed af met een stevige schildertape.

 4. Begin met het plafond
  Door met het plafond te beginnen voorkom je druppels op pas geverfde kastjes of bladen. Voor het plafond gebruik je natuurlijk een degelijk plafond of muurverf, een roller en een kwast voor de kleine hoekjes.

 5. Keukenkastjes
  De volgende stap zijn de keukenkastjes. Demonteer en controleer of ze nog altijd goed schoon en vetvrij zijn. Vul alle groeven en inkepingen met een houtvuller en schuur wat bij waar nodig. Om de verf zeker goed te laten hechten kun je gebruik maken van een grondverf als basis.
  keuken schilderen
 6. Houtwerk
  Het houtwerk is de laatste in het rijtje. Werk van boven naar beneden en start met de ramen. Als je lekker vroeg begint heeft het ook de hele dag om te drogen voordat je ’s avonds de ramen weer opendoet om alles wat door te luchten. Bewaar de plinten als laatste stap, zo voorkom je dat er stof of vuil op de plinten en/of kwast komt!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Unieke vloerkleden met geometrische vormen
Next post Belang van een goede rolsteiger bij verbouwen