Read Time:2 Minute, 6 Second

De tuin is dé plaats voor het planten van bloemen, planten en andere gewassen die de algemene uitstraling van de woning een opkikker kunnen geven. Natuurlijk groeien planten en bloemen niet zomaar, en zijn er specifieke zaden voor nodig. De tuin opfleuren begint bij het kiezen van de juiste zaden zodat een mooi, kleurrijk bloemen- of plantenperk aangelegd kan worden.

Wat zijn nu precies de mogelijkheden bij zaaizaden, en waarom zou je voor een vooraanstaande aanbieder moeten kiezen? Twee vragen die een duidelijk overzicht behoeven, en dat krijgen ze dan ook in het onderstaande overzicht!

Zaaizaden: heel wat variatie, altijd kwaliteit

Zaaizaden mogen dan misschien wel klein en onbelangrijk lijken, ze vormen de basis van een fleurig bloemenperk en gezonde weilanden en bermen. Elke plant heeft vanzelfsprekend andere zaden, en het aanbod aan mogelijkheden bij een gespecialiseerde zaak is dan ook uitgebreid. Enkele van de meest voorkomende zaaizaden bij het aanleggen van bloemenperken in de tuin zijn onder andere:

– bloemenmengsels

– klavers

– groenbemesters

Zaaizaden worden naast in particuliere tuinen perken ook gebruikt voor agrarische doeleinden, waarvoor een specifieke categorie producten bestaat. Daarbij worden er eveneens weilanden en velden mee bestrooid, teneinde een gezonde en duurzame flora te creëren én te onderhouden.

De meerwaarde van zaaizaden

Zaaizaden zijn als het ware de kiem waaruit tal van verschillende gewassen kunnen groeien. Of het nu gaat om grassen, bloemen, planten of andere vegetatie, zonder zaden kunnen ze niet bestaan. Natuurlijk is het ook belangrijk dat er gewerkt wordt met zaaizaden van kwaliteit en dat is wat een specialist kan bieden. Waaraan moeten zaaizaden nu precies voldoen?

  1. Raszuiver

Eerst en vooral moet zaaizaad raszuiver zijn om te kunnen gebruiken. Er bestaan echter wel verschillende mengsels van uiteenlopende zaden, bijvoorbeeld voor de inzaai van tuinen en grasland.

  1. Kiemkracht

Daarbij moet dergelijk zaad ook genoeg kiemkracht hebben, zodat er effectief volwaardige gewassen uit kunnen groeien.

  1. Vrij van ziekte en bacteriën

Vervolgens is het belangrijk dat zaaizaad volledig vrij is van plantenziekte, en ook van onkruidzaden en organismen. Dat is de reden waarom dergelijk zaad vaak wordt ontsmet voor het gebruikt wordt.

De vele mogelijke toepassingen van zaaizaad

Zaaizaad kan zoals vermeld voor uiteenlopende situaties gebruikt worden, afhankelijk van de mogelijkheden en het soort zaaizaad. Zo zijn er weidemengsels, mengsels voor sportvelden, bermmengsels en speciale mengsels voor agrarische doeleinden.

Allemaal bieden ze echter de eigenschappen die hierboven worden beschreven. Het gevolg is dat zowel voor openbare als particuliere doeleinden precies de beplanting en begroeiing verzorgd kan worden die noodzakelijk is voor een gezonde en visueel aantrekkelijke flora!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De natuur in huis met een natuurlijk interieur
Next post Waarom kunstgras in de tuin nemen?