Read Time:1 Minute, 59 Second

Loungebanken, misschien wel dé woontrend van dit moment. Wij Nederlanders loungen er op los en passen onze woning hier maar wat graag op aan. De bank is oorspronkelijk ontworpen als zitmeubel. Door het opkomen van de loungebank gebruiken we de bank echter steeds meer als hang- of ligmeubel. Dit is wél zo comfortabel, als je bijvoorbeeld een avondje wilt Netflixen.

Wat is een loungebank?

Een loungebank heeft veel weg van een hoekbank. Het verschil zit echter in het feit dat een loungebank altijd een chaise longue element heeft, zodat de gebruiker van de bank gemakkelijk zijn/haar benen kan strekken wanneer hij/zij op de bank zit. Bovendien heeft een hoekbank rugleuningen aan twee zijden (vandaar de hoek), terwijl een loungebank maar één zijde een rugleuning heeft.

Loungebanken zijn ontworpen om op te liggen. Om die reden hebben loungebanken vaak een diep zitvlak. Omdat mensen ook op loungebanken moeten kunnen hangen, is de rugleuning van de bank vaak lager dan bij een hoekbank, waardoor je je hoofd makkelijk kan laten rusten.  

Lounge inspiratie

Loungebanken zijn er in iedere denkbare woonstijl. Als je ook wel wat lounge inspiratie kunt gebruiken is het interessant om bijvoorbeeld de onderstaande loungebanken eens te bekijken.

Benedetto duo

Loungebank Benedetto

Bron: https://www.zitmaxx.nl/banken-bankstel/loungebanken-loungebankstel/loungebank-benedetto-duo.html

Loungebank Benedetto is een bank met een robuuste, industriële uitstraling. De bank heeft een massief hardhouten frame en een stevige nosag vering. Daarom biedt deze bank comfort aan grotere groepen mensen. Het chaise longue element is extra breed, wat de robuuste uitstraling van de bank ten goede komt.

Loungebankstel Wilson

Loungebankstel Wilson

Bron: https://www.zitmaxx.nl/banken-bankstel/loungebanken-loungebankstel/loungebankstel-wilson-ii.html

In tegenstelling tot de Benedetto, heeft Loungebank Wilson een meer Scandinavische uitstraling. De bank beschikt nog steeds over een breed chaise longue element. De poten zijn echter ‘verstopt’ onder de bank. Hierdoor krijgt de bank een ‘knusse’ uitstraling.

loungebank fashion

Loungebank Fashion

Bron: https://www.zitmaxx.nl/banken-bankstel/loungebanken-loungebankstel/loungebank-fashion-i.html

Ga je liever voor een loungebank met een modernere look? Dan is Loungebank Fashion een interessante optie. Alhoewel een ‘echte’ loungebank een rugleuning aan één zijde heeft, valt deze bank toch onder de loungebanken. Immers heeft een ‘echte’ hoekbank twee armleuningen. Deze bank heeft een frame van hardhouten grenen en een vulling van stevige nosag vering.

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Composiet vlonderplanken: de nieuwe trend in het nieuwe wonen
Next post De trend van dit moment: palmen in het interieur