Read Time:2 Minute, 0 Second

Jaren geleden was het misschien ondenkbaar. Steeds meer mensen zien nu de voordelen van het wonen in een houten huis. Een stukje duurzaamheid en aandacht voor het milieu spelen hierbij zeker een rol. Wat zijn zoal nog meer de voordelen van het wonen in een woning van hout?

Sfeervol

Natuurproducten zijn vrijwel altijd sfeervol. Je ziet dat wanneer je hout gebruikt in het interieur, maar zeker ook aan de buitenkant van je woning. Een huis van hout geeft een warme en gezellige uitstraling. Ook binnen heb je minder snel een kil gevoel. Dit geldt zowel letterlijk als figuurlijk. Als je dan toch naar de buitenkant kijkt is de tuin ook belangrijk. Heb je een garage nodig, dan is het mooi om te kiezen voor een van de houten garages. Alles blijft dan mooi in een en dezelfde stijl. En ook een houten garage is duurzaam en natuurlijk.

Gezond binnenklimaat

Als het gaat om een gezond binnenklimaat dan denk je al snel aan de luchtvochtigheid. Zowel een hoge als een lage luchtvochtigheid kan gezondheidsproblemen veroorzaken. De praktijk wijst uit dat in houten woningen de luchtvochtigheid vrij constant is. Er is een goede balans tussen frisse lucht en luchtvochtigheid. Klachten zoals huidproblemen, kriebels in de keel en een droge hoest krijgen op die manier minder kans. Ook mensen die last hebben van reuma ervaren in een houten woning minder klachten.

Bouwtijd is een stuk korter

Hout is een prettig product om mee te werken. De materialen zijn daarnaast in veel verschillende formaten, figuren en vormen te verkrijgen. Zo kun je eenvoudig het huis van je dromen laten bouwen. De totale bouwtijd bedraagt over het algemeen ongeveer 4 maanden. Dat is toch zo’n 4 maanden korter dan bij het bouwen met bakstenen. Dit heeft met name te maken met het feit dat er geen droogtijd nodig is. Laat je een houten woning bouwen, maak het plaatje dan helemaal af. Ook houten garages zijn op het moment razend populair. Deze garages kunnen, net als de woning, volledig op maat worden gemaakt.

Minder kosten voor verwarming

Hout heeft een lage thermische geleidbaarheid. Daarnaast is hout redelijk poreus. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat er heel weinig verschil is tussen de temperatuur van de omgeving en de temperatuur van het houtoppervlak zelf. Opwarmen duurt wat langer, maar ook het afkoelen gaat vele malen langzamer. De stookkosten zijn hierdoor beduidend minder dan in een huis van bakstenen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips voor het kiezen van het juiste behang
Next post Tips voor het kiezen van het juist vloerkleed voor de ruimte