Read Time:2 Minute, 46 Second

Zoals met vele dingen in ons interieur, zijn ook vloerkleden aan trends onderhevig. Waren het in de jaren 70 en 80 vooral de Perzische tapijten die de Nederlandse kamervloer bekleedde, tegenwoordig zien we die haast niet meer en zijn er tal van andere opties voor een vloerkleed in huis. Tijd dus om te kijken welke vloerkleden op het moment populair zijn in de Nederlandse huishoudens.

Doe onderzoek naar merk of aanbieder wat betreft de kwaliteit

Voor we gaan kijken naar de verschillende typen vloerkleden, willen we eerst benadrukken dat er ook wel degelijk een verschil in kwaliteit is bij vloerkleden onderling. De prijs zegt vaak iets, maar ook de aanbieder. Bij vloerkleden van Webkarpet bijvoorbeeld, weet je dat deze een lange levensduur zullen hebben, maar bij onbekende aanbieders is dat wat moeilijker in te schatten. Gelukkig zijn er van veel bedrijven klant recensies te vinden, waardoor je een duidelijk beeld hebt van de kwaliteit die wordt verkocht, maar ook van de klantenservice in het geval er iets mis gaat.

Een van de grootste trends op het gebied van vloerkleden is die van natuurlijke kleden. En dan hebben we het natuurlijk over kleden die zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals sisal en wol. Deze laatste zijn natuurlijk al jaren populair en niet voor niets! Naast de prachtige uitstraling voelen deze vloerkleden heerlijk warm aan. Dit maakt ze fijn om op te zitten of om je kinderen op te laten spelen.

Naast de warmte hebben natuurlijke vloerkleden nog een ander groot voordeel: ze zijn elastisch, geluiddempend en isolerend. Door het elastische element zal het vloerkleed altijd zijn oorspronkelijke vorm blijven houden. Daarnaast is een natuurlijk vloerkleed een beetje vettig. Dit voelen wij niet, maar zorgt er wel voor dat het vuil geweerd wordt. Hierdoor blijven deze vloerkleden langer mooi en zijn ze ook makkelijker schoon te maken.

Hoogpolige vloerkleden mogen ook weer

Wat we tegenwoordig ook weer veel zien, zijn de hoogpolige kleden. Een dergelijk vloerkleed geeft de ruimte waar deze ligt een luxe uitstraling en zorgt voor wat meer spanning in de ruimte. Een ander voordeel moge duidelijk zijn: door zijn hoogpoligheid, voelt het vloerkleed heerlijk zacht aan, wat het comfortabel maakt om op te zitten of spelen. Daarnaast is het natuurlijk lekker warm en isolerend.

Een ander voordeel is dat het vuil op een hoogpolig vloerkleed moeilijk te zien is door de hoogpoligheid. Dat vuil valt er namelijk tussen, waardoor het uit het zicht is. Natuurlijk moet je wel beseffen dat het er is en dat je het vloerkleed dus wel geregeld moet schoonmaken. Ook voor een ruimte die erg gehorig is, kan een hoogpolig vloerkleed ideaal zijn: het dempt het geluid namelijk en zal dit breken, waardoor het een stuk minder gehorig wordt.

Naast alle bovengenoemde vloerkleden, is er nog een type vloerkleed erg populair: het kleed met grafische print. Hiermee kun je een echte fashion statement in huis halen, of juist de rust in huis waarborgen. Vloerkleden met grafische prints zijn er namelijk in de meest uiteenlopende stijlen. Van wild en druk, tot rustig en luxe. Vooral in de moderne interieurs met een minimale inrichting, strakke lijnen en abstracte vormen, voeg je met een vloerkleed met grafische print echt wat toe. Wees dus niet bang om uit te pakken en ga op zoek naar een grafisch kleed voor jouw interieur!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunstgras Previous post Kunstgras wordt in Nederland steeds populairder en dit is waarom!
pvc vloer voordelen Next post De redenen waarom ook jij voor een PVC vloer moet kiezen