Read Time:2 Minute, 9 Second

Als je je de vraag stelt welke vloerkleden nu heel populair zijn, dan is het antwoord ‘karaktervol, doorleefd en met een warme uitstraling’. Dan kom je sowieso uit bij een vintage vloerkleed. Maar waarom is een vintage vloerkleed nu juist zo aantrekkelijk? Wat heeft het wat een ander vloerkleed niet heeft? Wij proberen hier voor jou dit mysterie op te lossen.

Het hoeft niet allemaal nieuw te zijn

Veel hedendaagse mensen zijn teruggekomen van het idee dat alles in huis nieuw moest zijn. Door de economische crisis of welke omstandigheden dan ook, zijn we zaken gaan recupereren, herstellen en opnieuw gebruiken in onze interieurs. Wat misschien eerst noodzaak was, is nu een hype geworden. Kijk maar naar de industriële stijl waar men lofts opknapt en oude materialen her-gebruikt. Of neem nu de vintage stijl: dit is natuurlijk hét voorbeeld van het terug tot leven brengen van oude spullen. Een vintage tapijt is dus de beste aankoop die je kunt doen als het om een vloerkleed gaat.

Er bestaat vintage en vintage

Niet elk vloerkleed dat men als vintage bestempelt, heeft dezelfde look. Er zijn vloerkleden met felle of met zachte kleuren. Er bestaan vloerkleden met een oosters motief of in patchwork stijl. De oorspronkelijke vloerkleden waren meestal in natuurlijke materialen zoals wol. Maar nieuwe vloerkleden met een vintage look worden ook in kunststof vervaardigd. Op die manier krijg je vloerkleden voor ieders budget.

Vintage is tijdloos

De stoere look van een vintage vloerkleed past bij diverse woonstijlen. Leg je het in een loft? Prima keuze! Kleed je je minimalistische woning aan met een vintage tapijt? Ook heel stijlvol! Heb je eerder een klassieke of landelijke woning? Je vintage vloerbekleding komt hier uitstekend tot zijn recht! Je kunt een vloerkleed in vintage stijl niet echt in één categorie thuisbrengen. Is het nu oud of nieuw? Is het nieuw of al versleten? Hoe lang ligt het al in je woning? Het zijn vragen die opkomen als je een dergelijk tapijt ziet. Welke indruk het ook nalaat, het is en blijft stijlvol.

Een tapijt voor je leven

Eén ding is zeker: eens je een vintage tapijt in je huis hebt, heb je dit voor je leven! Het is in de eerste plaats zo mooi dat je het nooit meer zult wegdoen. En bovendien kun je het overal kwijt: de woonkamer, zithoek of slaapkamer bijvoorbeeld. Je ziet zelfs in keukens deze vloerkleden vaak opduiken. Kleed er je ruime hal mee aan of leg het in je stoere mancave. Het straalt gezelligheid en charme uit en dat is toch de bedoeling van een mooi vloerkleed, niet?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat moet je als starter weten als je een huis gaat kopen?
Next post Zelf energie opwekken, zo doe je dat