Read Time:2 Minute, 32 Second

In de afgelopen jaren is laminaat de meest gangbare en meest gekozen type vloer geworden. Tapijt zien we steeds minder in woningen en ook parket en hout nemen af als vloertypen. Maar is laminaat ook zo ideaal op de slaapkamer? Of is een tegelvloer of vinylvloer slimmer om te kiezen? Oftewel: welke vloer is het meest geschikt voor gebruik in de slaapkamer.

Slaapkamer: alleen om te slapen?

In je slaapkamer staat je bed, want je slaapt er. Maar de slaapkamer wordt steeds meer een “relaxkamer” voor veel mensen. Lekker op een druilerige zondag languit in je bed blijven liggen met Netflix-series op tv is voor veel mensen ultiem ontspannen. Naast ontspanruimte is de slaapkamer vaak ook de garderobekamer. Schoenen, kleding, accessoires en parfums worden vaak op de slaapkamer bewaard.

Op de slaapkamer wordt veel geleefd. En door de kledingopslag en het bed is er veel textiel aanwezig. Dat maakt de slaapkamer vaak een stoffige ruimte. Daarmee dient rekening te worden gehouden bij de keuze voor de vloer.

Onderhoudsarm belangrijkste keuzeoptie!

Omdat er veel stof rond dwarrelt in de slaapkamer, is het belangrijk dat de vloer gemakkelijk stofvrij en schoon te houden is. Bovendien is het verstandig een wat drukker dessin te kiezen zodat niet ieder pluisje zichtbaar is op de vloer. We raden je daarom aan om te kiezen voor:

 

  • Laminaat – onderhoudsarm, betaalbaar

 

Laminaat is betaalbaar, onderhoudsarm en zo gelegd. Niet alleen superhandig dus voor in de woonkamer, maar zeker ook voor in de slaapkamer. Je hebt laminaat soms al voor minder dan vijf euro per vierkante meter, bijvoorbeeld bij IKEA. Wanneer je eens per week met een Swiffer, bezem of stofzuiger je laminaat reinigt, blijft je slaapkamer eenvoudig stofvrij. Eens in de paar maanden dweilen is helemaal goed.

 

  • Vinyl – onderhoudsarm en zacht

 

Vind je laminaat niets? In dat geval is vinyl een prima alternatief. Vinyl is doorgaans wat zachter aan de voeten dan laminaat, en bovendien wordt het wat minder koud. Vinyl, ook vaak PVC genoemd, is hartstikke betaalbaar en leent zich er dus prima voor om over de hele slaapkamerverdieping te laten leggen.

 

  • Tapijt – lekker zacht maar onderhoudsintensiever

 

Tapijt is een vloertype die tegenwoordig steeds minder wordt gekozen door particulieren. Veel mensen vinden tapijt te onderhoudsintensief en te besmettelijk voor vlekken. Tapijt dat eenmaal vies en bevlekt is, is erg moeilijk weer schoon te krijgen. Tapijt heeft wel een heel groot voordeel: het is lekker zacht en warm aan de voeten. Ben je iemand die het snel koud heeft? Dan is tapijt wel een “gezellige” keuze voor in de slaapkamer.

De keuze voor vloerbedekking voor de slaapkamer is natuurlijk ook nog erg afhankelijk van je smaak en voorkeur. Als je een tegelvloer mooier vindt dan een laminaatvloer, dan moet je gewoon lekker kiezen voor een tegelvloer. Maar we raden sowieso aan: houd rekening met de onderhoudsintensiviteit en “besmettelijkheid”. Want hoe mooi je vloer ook is, wanneer je er veel tijd aan kwijt bent, ben je ‘m vanzelf heel snel beu. Succes bij de keuze voor je slaapkamervloer!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De vijf vreemdste designlampen van dit moment
Next post Randvoorwaarden voor een eco-woning