Read Time:2 Minute, 21 Second

Vandaag de dag staat een gezellig, comfortabel bankstel bovenaan het prioriteitenlijstje wanneer we ons interieur inrichten. Het is dé plek om te ontspannen na een lange dag; om met elkaar te genieten van een kop thee of goede film; en waar je naar kunt verlangen als je van huis bent. De bank in ons interieur wordt steeds groter, en dus bepaalt het voor een groot deel onze woonstijl. Welke bank past bij jou?

De moderne loungebank

Misschien wel de meest geziene bank in de Nederlandse woonkamer: de über-comfortabele design bank mét lounge gedeelte. In de vorm van een 3-zits met losse hocker of in de vorm van een hoekbank, als er maar plek is om languit met de benen omhoog en een dekentje erbij te ontspannen. Deze design bank is voorzien van zachte, stoffen kussens met een gladde afwerking, waardoor een rustig en modern geheel ontstaat. Ook de kleurtoon is vaak rustig; crème, beige of antraciet. Puur comfort en design!

De industriële bank

Voor een stoer, vintage accent in huis kies je de industriële bank: een bank van leer of kunstleer met een warme bruin tint en een doorleefde look. Meestal gaat het om een 2- of 3zits, maar je vindt de industriële bank ook in hoekvarianten. De dikke kussens bekleed met (kunst)leer liggen losjes op de bank, zodat je er meteen op wil ploffen. Hoewel luxe loungen hier niet de juiste term voor is, staat comfort voorop en straalt de bank veel sfeer en ontspanning uit.

De retro blikvanger

Met de kleurrijke retro bank ondergaat je hele woonkamer een metamorfose. Deze bank is echt bedoeld als smaakmaker en om de retro woonstijl in je huis te bandrukken. Vanwege de bonte kleuren en/of dessins is deze bank meestal niet veel groter dan een 2-zits. Denk aan een bankstel met drie verschillende soorten bekleding, en aan een bank met een opvallende turquoise  of oranje tint. Leer en stof kan allebei. Als je er maar vrolijk van wordt!

De klassieke troon

Een gecapitonneerde zitting; sierlijke poten; golvende armleuningen; een hoge rugleuning; brocante versieringen. De klassieke bank heeft twee, drie, misschien wel vier of vijf van deze kenmerken en zorgt in één klap voor een romantische sfeer in huis. Je kunt kiezen voor modern-klassiek, met een suède bekleding in zwart en sierlijke, zilveren poten. Of juist voor een vintage model met houten poten en een rustige grijs of bruine kleurtint.

Basic bank

En dan is er nog de eenvoud. Ideaal voor in een krappe woonruimte; een compacte 2-zits in een rustige tint en met een strakke afwerking. Meestal van stof, soms van leer. Hoewel je hier niet de luxe van een loungeplek hebt, zegt dat niets over het comfort: dit zijn vaak heerlijke banken. Voor een basic of modern interieur. Welke bank past bij jou?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 6 Leuke nachtkastjes
Next post Help, mijn woning is verkocht!