Read Time:2 Minute, 43 Second

Je houdt van een heerlijk glaasje wijn, lekkere snacks, en een portie patat op zijn tijd is ook niet mis, maar je denkt aan de kilootjes die tijdens de COVID-19 pandemie een permanente plek hebben gevonden op je lijf! Ook denk je aan de stijgende kosten voor levensmiddelen en de schaarste aan iets eenvoudigs als zonnebloemolie, en het wordt je al gauw duidelijk dat bepaalde aanpassingen in het levenspatroon op zijn plaats zouden zijn. Wat kan jou hierbij helpen? Welke apparaten mis je waarschijnlijk in de keuken die allemaal zullen bijdragen aan het welslagen van jouw nieuwe voornemens? Dit artikel zet er drie op een rij.  

Airfryer

Een airfryer is een apparaat waarmee je voedsel door middel van hete lucht frituurt, vandaar de naam. Er is in principe geen vet of olie, of minimale hoeveelheden daarvan, nodig om knapperige frietjes, kroket of gefrituurde kip a la McDonald’s tevoorschijn te toveren. In een airfryer kun je ook grillen en bakken, dus je kunt ook bijvoorbeeld groenten grillen of cupcakes erin maken. Afhankelijk van het merk en model kan de hete lucht 200 graden Celsius bereiken, waardoor voedsel gauw gaar is. Ook heb je geen last van spetterend vet of hinderlijke bakgeuren. Een airfryer is duidelijk een must in iedere keuken voor wie gezond en lekker wil eten en wie zich geen zorgen meer wil maken om het tekort aan zonnebloemolie. En nu dat je eten minder calorieën bevat, kun je gerust nog een glas wijn pakken bij die zelfgebakken, super knapperige hot wings met frietjes!

Wijnkast

Over dat glas wijn gesproken, wist je dat iedere wijn een optimale temperatuur heeft waarop die het lekkerst is? En dat wijn licht en geurtjes niet zo goed verdraagt? Onder invloed van licht verandert namelijk de wijnkwaliteit en ook neemt wijn makkelijk geuren uit de omgeving op. Als jij gewend bent om al je flessen wijn gewoon in de koelkast te bewaren, dan mis je dus hoogstwaarschijnlijk een wijnkast in je keuken. Er zijn in principe twee soorten wijnkasten gangbaar voor huishoudelijk gebruik: wijnkoelkasten, die op één temperatuur koelen, en daardoor goed geschikt zijn voor wijndrinkers die één soort wijn prefereren; en wijnklimaatkasten, die twee of meerdere temperatuurzones hebben, waardoor verschillende typen wijn op hun optimale temperaturen gekoeld kunnen worden. Op basis van je voorkeuren en budget kun je dus al gauw een keuze maken of je een wijnkoelkast of een wijnklimaatkast aanschaft. 

Instant Pot

De Instant Pot kan makkelijk tot koning of koningin van de keukenapparaten gekroond worden en je begrijpt al gauw waarom. De Instant Pot is namelijk een 7-in-1 pot: het kan dienst doen als snelkookpan, of juist het tegenovergestelde als slowcooker, braadpan, rijstkoker, warmhouder, stoomkoker,en zelfs als yoghurtmaker! Met de Instant Pot bespaar je tijd, geld en ruimte: je hoeft niet meer 7 verschillende potten of apparaten te hebben, dus die grote rijstkoker en die stoomkoker kunnen naar de kringloopwinkel, en je hoeft niet meer te denken aan een aparte yoghurtmaker. Ideaal voor drukke werkenden die na het werk geen fut hebben om te koken, want de Instant Pot kun je bijvoorbeeld programmeren om een heerlijke snert in de ochtend op te starten om bij thuiskomst meteen warm te eten. Koken was nog nooit zo leuk geweest!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kopen zonnepanelen Previous post Zonnepanelen kopen? Verdiep je in het onderhoud
blauwe regen Next post Blauwe regen in de tuin? Hoe moet je deze leiden en verzorgen?