Read Time:3 Minute, 8 Second

Bij het inrichten van de woonkamer is het verstandig om de bank een stukje van de muur te schuiven. Dit kan een positief effect hebben op je zithoek en het maakt je woonkamer een stuk levendiger en knusser. Maar wat zet je dan achter je bank? Hoe vul je deze lege ruimte het beste op? Je kunt deze ruimte uiteraard leeg houden, maar je kunt ze ook optimaal benutten. Om je te inspireren, hebben we vijf leuke ideeën op een rijtje gezet waarmee je dat lege gat achter je bank kunt vullen. Kijk mee!

1. Open kast achter je bank zetten

Heb je een grote boekencollectie en heb je eigenlijk nergens een muur over om deze collectie een plekje te geven? Schuif de bank dan een stukje van de muur af en plaats een grote, open (boeken)kast tegen de muur aan. Heb je een kleine woonkamer? Ga dan de hoogte in om ruimte te besparen. Zet niet alleen boeken in de kast, maar wissel sommige plekken af met andere decoratie. Op die manier maak je de open kast een stuk levendiger! 

Asgar boekenkast
Hopkins boekenkast
Mila boekenkast
Tamana boekenkast
Anderson boekenkast
Boekenkast Marcell wit
Lomond modulaire boekenkast

2. Spiegeltje, spiegeltje achter je bank 

Wie houdt er niet van spiegels in het interieur? Een spiegel is ontzettend handig voor jezelf én voor je interieur. Als je een kleine woonkamer hebt, laat één spiegel de ruimte al groter lijken. Om de lege ruimte tussen de bank en muur te vullen, kan je bijvoorbeeld een mooie, ronde spiegel op de muur hangen. Of wat dacht je van een grote, staande spiegel? Deze laatste variant past prima in de smalle ruimte tussen de bank en muur en geeft de woonkamer meteen een ruimtelijk gevoel.

Parton wandspiegel
Tulsi wandspiegel bamboe
Huldra wandspiegel
Alana rechthoekige spiegel
Wilson wandspiegel

3. Wandkastje als eyecatcher

Kan je wel wat extra opbergruimte gebruiken in de woonkamer? Dan kan een wandkastje achter je bank ideaal zijn! Het is minder massaal dan een grote, open kast. Als je voor een laag kastje kiest, kan je de bovenkant eventueel decoreren met mooie lijsten, geurstokjes of planten. Op die manier wordt het wandkastje een echte eyecatcher achter je bank! 

Wil je liever wandplanken op de muur hangen? Dat is ook prima! Wandplanken zien er luchtiger uit dan wandkasten. Bovendien kan je kiezen uit een of meerdere wandplanken. Ideaal voor als je de muur liever niet té vol hangt. 

Clare wandplanken
Leyla wandgemonteerde boekenkast
Betula boekenkast
Soren ronde opbergplanken
Irving set van 2 planken
Wandplank Kyri

4. Een bijzettafeltje 

Mag je niets aan de muur hangen omdat je bijvoorbeeld in een huurwoning woont? Of heb je geen muur direct achter je bank? Dan kan je een smal bijzettafeltje neerzetten dat net zo breed is als je bank. Superleuk ter decoratie, maar ook erg handig om spulletjes op neer te zetten terwijl je op de bank een boek leest of naar televisie kijkt. 

Tiziana bijzettafel
Pendelbury bijzettafel
Omaha Salontafels
Alisma ronde bijzettafel
Eibar ronde bijzettafel
Cheney bijzettafel

5. Grote planten

Tenslotte kan je grote planten achter je bank zetten om de lege ruimte te vullen. Dit is trouwens ook ideaal als je een hoog plafond hebt! Het enige waar je moet op letten is dat de planten voldoende ruimte hebben om te groeien. Je kiest dus beter voor planten die vooral in de hoogte groeien en niet zozeer in de breedte. Je kunt de grote plant een plekje geven op de vloer, maar je kunt ook een iets kleinere plant op een bijzettafeltje zetten. Het is maar net wat jij het mooiste vindt en wat het beste past in de lege ruimte achter de bank!

Strelitzia Nicolai
Green Dracaena Marginata
Kentia plant
Dracaena green
Kentia Palm
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
badjas Previous post Hoe vind je nu de juiste badjas?
op kamers Next post Op kamers gaan: waar moet je allemaal rekening mee houden?