Read Time:2 Minute, 39 Second

Houd je van koken? En wil je het liefst op een professionele manier jouw gerechten gaan bereiden? Dan is de aanschaf van de juiste keukenapparatuur natuurlijk van belang. Net als in de horecakeuken gaan de bezigheden in een professionele thuiskeuken vaak automatisch. Dit scheelt niet alleen tijd, maar het heeft ook als voordeel dat je geen blessures oploopt. Koken vergt immers veel spierkracht die armen, schouders, nek en rug op den duur flink kunnen belasten. In dit artikel vertellen we je graag over verschillende keukenapparatuur die jou het werk als kookliefhebber vergemakkelijken. Zo zet je iedere dag moeiteloos heerlijke gerechten op tafel!

Keukenmachine

Iedere professionele keuken heeft er één: de keukenmachine. Keukenmachines zijn in staat om de meeste bezigheden in de keuken te automatiseren. Zo zijn er apparaten die het mengen, snijden, hakken, raspen, kneden en kloppen van jou kunnen overnemen. Over het algemeen neemt een keukenmachine veel ruimte in, en dit maakt het een echte blikvanger. Een keukenapparaat met een stijlvol design is dan gelijk mooi meegenomen. De keukenmachines van Robot Coupe hebben zo een prachtig ontwerp. Het merk uit Frankrijk bestaat al sinds 1961 en levert inmiddels keukenmachines aan meer dan 130 landen. De apparatuur ziet er strak uit, in een tijdloos design met een vleugje vintage. De machines van Robot Coupe zijn handig om je voedsel mee te bereiden, en tegelijkertijd een lust voor het oog. Wat wil je nog meer?

Koelkasten, vriezers en afzuigkappen

Als je serieus wil gaan koken, mogen een vrijstaande koelkast en vriezer niet in je keuken ontbreken. Om uitdagende gerechten te maken gebruik je vaak veel ingrediënten. Een goede, ruime opslagplaats is dan geen overbodige luxe. Ook is het handig om een en ander veilig op te kunnen slaan voor langere tijd. Zo heb je ingrediënten binnen handbereik wanneer je op een ander moment aan de slag gaat. Daarnaast is een afzuigkap een waardevolle toevoeging aan de professionele thuiskeuken. Wie vaak kookt weet dat er tijdens het koken veel geuren vrijkomen. Deze walmen blijven gemakkelijk in huis hangen en gaan bovendien in je haar en kleding zitten. Met een afzuigkap zorg je ervoor dat deze geurtjes snel en efficiënt worden afgevoerd zodat alles fris blijft ruiken.

Verpakkingsmachine

Het bewaren van producten als fruit, groenten, vlees, vis en deeg in koelkasten en vriezers, is een goede manier om ze in jouw professionele thuiskeuken vers te houden. Wellicht gebruik je boterhammenzakjes en aluminiumfolie om bepaalde ingrediënten nog wat langer te kunnen bewaren. Maar als je dit nóg adequater wil doen, kun je een verpakkingsmachine aanschaffen. Een verpakkingsmachine – ook wel vacumeermachine genoemd – is een apparaat dat etenswaren verpakt. Dit sealen gebeurt aan de hand van apart verkrijgbare vacuümzakken waar geen lucht bij kan. Hierdoor blijft het voedsel wel vijf keer langer houdbaar! Verpakkingsmachines zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van de ruimte in jouw professionele thuiskeuken, kun je een vacumeermachine kopen die je op tafel kunt zetten. Maar er zijn ook verpakkingsmachines die met wieltjes op de grond staan. Voedsel vacuüm verpakken is duurzaam. Het voorkomt verspilling en bespaart ruimte in jouw koelkast en diepvriezer. Daarnaast gaat het vriesbrand tegen. Vriesbrand is een laagje ijs dat uitgedroogde plekken veroorzaakt op het ingevroren voedsel.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
luxe tuin Previous post Luxe tuin creëren: 3 keer inspiratie
tv interieur Next post De verschillende manieren om een tv in je interieur te integreren