Read Time:1 Minute, 57 Second

Als je als starter een woning zoekt is dat nog niet altijd even makkelijk. Natuurlijk kun je niet het duurste en mooiste huis kopen dat er beschikbaar is maar er worden ook niet zomaar hoge hypotheken aan een starter afgegeven.

Starterslening

Als je als starter een huis zoekt is het slim de volgende tips ter harte te nemen. Met name de financiële kant kan nog wel eens een probleem vormen voor een starter. Woningen zijn zeker niet goedkoop en ook als starter wil je natuurlijk wel iets naar je zin hebben. Om toch te kunnen kopen als starter kun je gebruik maken van een starterslening. Deze kun je bij veel gemeentes aanvragen. Informeer altijd eerst bij de gemeente waar je een huis wilt kopen of ze dit soort leningen verstrekken en of je er überhaupt voor in aanmerking komt. In bepaalde gevallen kan een starterslening ervoor zorgen dat je een huis waarvoor je zelf niet voldoende financiële middelen hebt als starter toch kunt kopen.

Startershypotheek

Een andere mogelijkheid is een startershypotheek. Deze kunnen door een bank verstrekt worden. Met deze hypotheek kun je meer lenen dan je normaal gesproken met je inkomen als starter zou kunnen krijgen. Aan een startershypotheek zitten wel een aantal voorwaarden, zoals dat een derde partij garant voor je dient te staan. Als je later zelf meer gaat verdienen vervalt deze voorwaarde en kun je de hypotheek zelf aflossen op basis van je eigen inkomen.

Starterswoning

Een laatste mogelijkheid om als starter aan een leuke woning te geraken is het kijken naar een starterswoning. Deze worden vaak aangeboden door een online makelaar omdat het goed klinkt maar het zijn niet altijd allemaal woningen waarvoor je als starter voldoende kapitaal zult hebben. Omdat het je eerste woning is die je koopt zal je deze ook volledig dienen te financieren met spaargeld en een hypotheek. Starterswoningen zijn vaak nieuwbouwwoningen omdat daar in de eerste jaren weinig aan gedaan hoeft te worden qua onderhoud en er dus niet veel extra kosten bij komen.

Veel projecten

Projectontwikkelaars en gemeentes creëren vaak wel plannen voor de bouw van dit soort woningen zodat ook starters een kans krijgen. Deze woningen zijn wel populair dus de kans dat je er niet meteen eentje kunt kopen is wel aanwezig maar er wordt wel getracht een goed aanbod aan dit soort woningen te hebben.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 6x bijzondere design booglampen
Next post Welke vloerkleden zijn nu helemaal in?