Read Time:1 Minute, 55 Second

Voor veel ouders is het een spannende tijd: het eerste kindje is op komst. Waarschijnlijk zijn jullie heel erg blij en een beetje nerveus. Jullie genieten volop van de zwangerschap en dromen al over de toekomst van de baby. Maar wanneer jullie zwanger zijn moet er ook veel geregeld worden. Zo moet de baby natuurlijk een eigen kamer krijgen, en dat kan nog flink wat gaan kosten. Hoe duur is een babykamer eigenlijk?

Zo duur maken als je zelf wil

Je kunt een babykamer eigenlijk zo duur maken als je zelf wil. Tuurlijk zijn er wel wat dingen die je echt nodig hebt. Dingen als een ledikantje of een wiegje zul je wel echt nodig hebben. Maar je baby heeft echt niet zoveel aan die allernieuwste hypermoderne wieg die zelf beweegt. Een normale wieg is prima. Je kunt een babykamer dus zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wil. Het is slim om van te voren een kleine begroting te maken met hoeveel geld je denkt aan ieder ding kwijt te zijn. Wil je bijvoorbeeld een hele mooie, maar wel dure ladekast, dan is het misschien slim om een goedkopere wieg te halen.

Tip: regel wat via via

Als je echt niet veel wil besteden aan je babykamer kan je altijd proberen wat over te kopen of te krijgen van kennissen. Tegenwoordig nemen veel mensen nog maar een of twee kinderen. Een kinderwagen kan dan nog prima een ronde mee. Vraag dus eens rond in je vriendenkring of je iets kan overnemen.

Help! Ik heb geen geld, wat nu?

Soms kan een zwangerschap erg onverwacht zijn. Het is dan ook helemaal niet zeldzaam dat jullie als jonge ouders nog niet (veel) geld gespaard hadden voor dingen als een babykamer. Er zijn dan ook veel jonge ouders die besluiten om een lening af te sluiten voor de babykamer. Je verdient immers (beide) geld en zit in een goede situatie om het af te betalen. Wil jij weten hoeveel jij zou kunnen lenen? Kijk dan eens op deze handige lening berekenen pagina.

Een babykamer is dus zo duur of goedkoop te maken als je het zelf wil. Toch kan een babykamer ook een investering zijn, zeker als je een groot gezin wil hebben. Kijk dus goed naar je persoonlijke situatie en geniet vooral van de zwangerschap.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Retro radio’s met moderne techniek
Next post Praktische tips om je terras schoon te houden