Read Time:2 Minute, 12 Second

Voor de betekenis van ‘patchwork’ zijn we even bij Wiki gaan spieken. ‘Patchwork is een handwerktechniek waarbij lapjes katoenen stof van verschillende kleur en grootte aan elkaar worden genaaid. “Patch” betekent lapje stof.’ Verder lazen we dat patchwork ontstaan is uit zuinigheid, om gebruikte stoffen een nieuw leven te geven. Patchwork is terug in! Wij hebben voor jou een aantal mooie voorbeelden bij elkaar gezocht. Meer in het bijzonder gaan we een kijkje nemen bij de patchwork vloerkleden.

Patchwork vloerkleed
(4) https://www.pinterest.es/pin/11259067803521886/

 

Waar gebruik je patchwork?

Bijna elk stoffen element in je huis vind je ook in een patchwork-versie. Denk bijvoorbeeld aan een plaid, een deken voor je bed of een sierkussen. Heel wat handige dametjes in hobbyclubs stikken ijverig lapjes stof aan elkaar om tot mooie creaties te komen. Op welke manier de lapjes stof bij elkaar gebracht worden, maakt niet uit. Zolang het maar mooi en stijlvol oogt, is het best wel OK.

De nieuwe trends voor patchwork

We zien de laatste tijd ook patchwork opduiken in de wereld van de vloerkleden. Er bestaan heel wat variaties, uitvoeringen en kwaliteiten in deze patchwork vloerkleden. Jij bepaalt precies welke uitstraling jouw vloerkleed moet hebben.

 

De patchwork look

Vooreerst bestaat er de ‘patchwork look’ (1). Dit vloerkleed ziet eruit alsof het bestaat uit verschillende individuele lapjes. Als je het nader bekijkt, is het echter één groot vloerkleed dat zodanig geweven of geknoopt is dat het patchwork lijkt.

Vloerkleed patchwork
nl.pinterest.com/pin/686376799435197873/

Het echte werk

Bij ‘echt’ patchwork zie je duidelijk dat de stukjes aan elkaar gezet zijn door middel van steken (naaiwerk). Dit zie je duidelijk bij patchwork vloerkleden van dierenhuid of bij tapijten gemaakt van materialen van verschillende diktes en kwaliteiten. Dit laatste is een duidelijk voorbeeld dat patchwork veel verder gaat dan alleen maar gelijkaardige lapjes aan elkaar naaien.

Trendy patchwork
https://nl.pinterest.com/pin/487022147199823713/

 

Heel wat varianten

Met patchwork kun je alle kanten uit. Kies je voor kleuren die allemaal binnen dezelfde tinten vallen: bijvoorbeeld wit, lichtgrijs en lichtblauw? Of ga je voor een scala aan zeer contrasterende en felle kleuren? Je kiest voor allemaal vierkante stukjes of je kiest voor stroken, ongelijke stukken of stukken die gewoon kriskras bij elkaar gebracht zijn. Patchwork kent geen grenzen en bijna geen normen. Het mag er best wat hectisch of rommelig uitzien. Dat is juist het sympathieke aan patchwork.

Patchwork vloerkleed van dierenhuid
https://nl.pinterest.com/pin/412431278355365036/
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Industriële meubelen tegenwoordig populair
Next post Drie voordelen van Solid Surface