Read Time:2 Minute, 59 Second

Wat is een loft? Een oase van ruimte!

Tegenwoordig hoor je steeds vaker mensen die een eigen loft laten bouwen. ‘Maar wat is een loft precies?’, zo vragen veel mensen zich af. Het antwoord op de vraag wat is een loft is vrij eenvoudig te geven. Een loft is een huis dat feitelijk uit één grote ruimte bestaat, veelal zonder draagmuren aan de binnenkant, maar wel alle voorzieningen heeft die een normale woning ook heeft. Vaak worden oude kerken, supermarkten of fabriekshallen omgebouwd tot en loft, maar ook kun je een loft als nieuwbouwwoning laten neerzetten. Kenmerkend voor een loft inrichting is dat wie binnen in het huis staat meteen merkt dat het huis één geheel is. In een deel van de woonkamer of huiskamer ontbreekt het plafond, waardoor veel diepte en hoogte ontstaat. Een loft creëert door de hoogte een visuele en gevoelsmatige sfeer van ruimte en openheid. Dit wordt nog versterkt door de meestal grote ramen en vensters in lofts en – meestal – de aanwezigheid van een soort balkon in het loft interieur van de woning.
loft inrichting

Verklaringen voor de populariteit van lofts

Een loft interieur is de afgelopen steeds populairder geworden onder huiseigenaren. Steeds vaker kiezen mensen voor een compleet eigen loft inrichting van hun nieuwbouwwoning of laten ze een bestaande woning – als dat mogelijk is – ombouwen tot een loft. Hoe kan dat eigenlijk? Waarom zijn lofts tegenwoordig zo gewild? De belangrijkste verklaringen voor de grote populariteit van loftwoningen zijn:

  • Met een loft inrichting kun je alle kanten op. Je hebt namelijk ruimte in overvloed. Of het nu om een gerenoveerd pand gaat of om een zelfontworpen loft: je kunt de woning helemaal uniek en naar eigen sfeer inrichten en creëert een compleet eigen stijl. Een loft is dan ook met name gewild bij artistiek aangelegd mensen, zoals kunstenaars, muzikanten en ontwerpers.
  • Een loft ontwerpen kan tegenwoordig helemaal energiezuinig. Gebruik zonnepanelen op het dak en kies voor de nieuwste isolatietechnieken om optimaal te profiteren van natuurlijke energiebronnen en zo een energieneutrale woning te creëren. Dan ben je meteen klaar voor de toekomstige eisen rond energieneutrale huizen.
  • Het bouwen van een eigen loft is in financieel opzicht voordelig. Een loft bouwen is naar verhouding goed betaalbaar. Vaak is een tweedehands pand dat een loft indeling heeft niet (veel) duurder dan een reguliere tweedehands koopwoning. En zelf een nieuwe loft laten bouwen van 124 m2 is tegenwoordig al mogelijk voor circa 190.000 euro.
  • Een loft interieur geeft bewoners een gevoel van lucht, ruimte, vrijheid en roept een vakantiegevoel op. Als je van het rustieke leven houdt in een natuurlijke omgeving, want daar staan lofts vaak, is de keuze voor een loft een prima idee.
  • Het loft interieur kun je snel en vrij eenvoudig naar eigen wens aanpassen. Feitelijk staat namelijk alleen de trap vast in het interieur. De spullen in huis zijn snel en flexibel te verplaatsen, zodat je een compleet nieuwe living kunt maken zonder al te veel moeite te doen.

loft interieur

Zelf een loft (laten) bouwen

Mocht je van plan zijn om zelf een huis te laten bouwen, overweeg dan zeker een loft en profiteer van de vele mogelijkheden die een loft te bieden heeft. Ideaal hierbij is dat je jouw loft geheel kunt bouwen naar de eisen van tegenwoordig op het terrein van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Zo kun je op een loft ook zonnepanelen laten plaatsen, gebruikmaken van natuurvriendelijk materiaal als hout en papiervlokken isolatie, zorgen voor een goede inbraakpreventie et cetera. Als jouw woning eenmaal af is, begint het grote genieten. Alvast veel plezier gewenst in jouw nieuwbouw- of tweedehands loft!
inrichting van een loft
Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Meer woongemak met trendy gietvloeren
Next post Tips voor het kiezen van het juiste materiaal fotobehang