Read Time:1 Minute, 55 Second

Een huis kopen is een grote beslissing. Heb je je droomhuis gevonden? Top! Waarschijnlijk heb je van te voren je financiën al op een rijtje gezet en weet je hoeveel je kan besteden. Toch is het afsluiten van een hypotheek een hele overweging en hier kun je best wat hulp bij gebruiken. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen. Lees snel verder om te ontdekken waarom een adviseur een juiste keuze voor jou kan zijn.

Wat kan een hypotheekadviseur voor jou betekenen?

Een hypotheekadviseur helpt je bij het kiezen van de juiste hypotheek, door je persoonlijk advies te geven over jouw situatie. De adviseur is een tussenpersoon tussen jou en de hypotheekverstrekker. Wat zijn jouw wensen en welke hypotheek past hier het beste bij? De hypotheekadviseur in Rotterdam of omgeving  helpt je vanaf de eerste tot de laatste stap bij het afsluiten van een geschikte hypotheek.

Verschillende soorten hypotheekadviseurs

Voordat je een gesprek met een hypotheekadviseur aangaat, is het van belang om te weten welk type adviseur bij je wensen aansluit.

  • Een adviseur die in dienst is bij één aanbieder, meestal is dit een bank. Dit type adviseur kan alleen hypotheken afsluiten die de bank aanbiedt. Enkel SNS Bank is een een uitzondering op deze regel, deze bank verkoopt namelijk ook hypotheken van 7 andere aanbieders.
  • Een adviseur die samenwerkt met enkele aanbieders. Deze adviseur geeft advies op basis van het aantal aanbieders waarmee wordt samengewerkt.
  • Een adviseur die met heel veel (bijna alle) aanbieders samenwerkt. Het gaat hierbij om een onafhankelijke adviseur.
  • Je kunt ook kiezen voor een financieel planner, die enkel advies verleent maar geen hypotheek afsluit.

Let op: Bij optie 1 en 2 sluit je dus niet per se de goedkoopste of beste hypotheek af. Er wordt hier naar een selectie aan aanbieders gekeken. Wil je een breed advies, ga dan voor optie 3 of 4.

Aan welk prijskaartje moet je denken?

Ben je een starter en ga je je eerste huis kopen? Dan kun je denken aan persoonlijk hypotheekadvies voor een gemiddeld bedrag van €1500,- euro. Voor doorstromers (een tweede of derde huis), ligt de gemiddelde prijs voor advies op €2500,- euro. Ook kun je overwegen om telefonisch advies in te schakelen via de consumentenbond, hier is de prijs voor starters vanaf €1990,- euro en voor doorstromers vanaf €2400,- euro.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
mobiele airco Previous post Een mobiele airco: multi-inzetbaar
slimme thermostaat knop Next post Gadget freaks, opgelet! Kies voor een handige radiatorknop