Read Time:3 Minute, 8 Second

Wanneer iemand een deur opent of sluit, zijn er twee belangrijke dingen die een eerste indruk vormen. Allereerst het uiterlijk, de stijl, de kwaliteit en de afwerking van de deur. Als tweede iets wat ontwerpers, architecten, aannemers en zelfs huiseigenaren het vaakst over het hoofd zien: het deurbeslag. Het gevoel dat een deurklink in de handen van de gebruiker geeft, is een van de belangrijkste aspecten van de deur en daarnaast heeft bijvoorbeeld een zwarte deurklink een hele andere uitstraling dan een houten. Hieronder kijken we de invloed van deurbeslag op een interieur. 

Wat betreft deurbeslag is er voor elke stijl en smaak iets te vinden

Het goede nieuws is dat er zoveel ongelooflijke stijlen zijn om uit te kiezen en dat er dus voor elke smaak iets te vinden is wat betreft het deurbeslag. Natuurlijk zijn er veel soorten deurklinken die je normaal gesproken op elke deur kunt installeren. Ronde knoppen gaan nooit uit de mode, maar je kunt ook vierkante knoppen en ovale knoppen gebruiken. Af en toe hebben mensen diamant geslepen glas of kristallen knoppen nodig om hun deuren die extra uitstraling te geven. In dat geval is het echter nog belangrijker dat die passen bij het interieur. Soms gebruiken mensen zelfs knoppen gemaakt van steen, zoals graniet, onyx, marmer, zandsteen, kalksteen, leisteen om hun deurbeslag echt te laten knallen. Houten deurknoppen worden vaak gebruikt om deuren een rustieke uitstraling te geven.

Het maakt ook een groot verschil voor welke toepassing je de deur gebruikt. Gaat het om een voordeur of juist een achterdeur, schuifdeuren hebben weer een andere uitstraling dan openslaande deuren en dus ook vaak verschillende soorten handgrepen. Slaapkamer deuren en badkamerdeuren hebben ook vaak een andere stijl dan andere deuren en vragen om ander deurbeslag. Bij deurknoppen en deurgrepen voor kantoren en winkels is het belangrijk om te beseffen welke invloed die deurknoppen en handgrepen kunnen hebben op het gevoel dat je klanten meegeeft.

Natuurlijk zijn metalen deurknoppen en handgrepen waarschijnlijk nog steeds de meest voorkomende, maar je kunt handgrepen en knoppen in verschillende metalen afwerkingen krijgen. Enkele van de afwerkingen die op het moment populair zijn, zijn verweerd messing, glanzend metalen handgrepen, antiek messing, antiek brons, gepolijst nikkel, gepolijst koper en verouderd brons.

Al deze bovenstaande materialen zijn erg populair voor binnendeuren. Bij het monteren van deurbeslag is het belangrijk om te beseffen dat de deur moet passen bij de stijl van het beslag dat je gebruikt en dat beide passen bij het interieur. 

Tenzij je wil dat elke kamer anders is qua uitstraling is het verstandig om overal in huis hetzelfde deurbeslag te kiezen. Het kan daarom nuttig zijn om het deurbeslag als geheel te bekijken en na te denken over wat het beste past bij je interieur. Bekijk ook op welke deuren je misschien een andere deurklink wil, maar zorg dat het een bijpassende stijl is, zodat het geen chaos in huis wordt.

Deurklinken of deurknoppen?

Een van de grootste beslissingen die je moet nemen, is of je voor deurklinken of deurknoppen gaat. Voor beide zijn zowel eenvoudige stijlen beschikbaar als meer flamboyante en decoratieve opties. Deurknoppen bestaan ​​al het langst en zijn een populaire keuze voor historische panden. Met alle innovaties die zijn gemaakt in materiaal, stijl en design, kunnen ze echter ook een aantrekkelijk element creëren in zowel moderne als hedendaagse woningen. Toch zien we in Nederland dat deurklinken veruit het meeste worden gekozen. Zij zorgen natuurlijk voor een betere grip. Net als bij deurknoppen zijn er een groot aantal verschillende ontwerpen en afwerkingen beschikbaar, met opties die geschikt zijn voor elke stijl van het interieur. Ze zullen over het algemeen een modernere uitstraling hebben dan deurknoppen. De uiteindelijke beslissing zal neerkomen op persoonlijke voorkeur en wordt meestal bepaald door esthetiek van het interieur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woning verduurzamen Previous post Hoe kun je je woning verduurzamen?
kattenbak Next post De ideale kattenbakken