Read Time:2 Minute, 46 Second

Velen van ons werken nog steeds thuis, of in ieder geval een deel van de tijd. Ondertussen zijn we aan die realiteit gewend geraakt, maar dat wil nog niet zeggen dat bij iedereen die thuis werkplek ook functioneert en compleet is. Thuis werken kan al hectisch zijn en als je dan niet op een goede manier kan werken, dan is het extra vermoeiend. Tijd dus om nog eens te kijken wat er nodig is voor een goed thuiskantoor. Kijk je met ons mee?

Zorg voor goed functionerende spullen en voldoende ‘voorraad’

Uiteraard is de apparatuur die je er hebt staan erg belangrijk. En alhoewel vele documenten digitaal worden bewaard en verstuurd, zul je ook nog geregeld moeten printen. Een goede printer is dan dus van belang, evenals de zaken die daarbij komen kijken zoals voldoende papier en de juiste inkt, zoals HP Instant Ink. Daarnaast moet je ook zorgen dat je die documenten goed kunt bewaren, zorg dus voor voldoende mappen etc.

Zorg dat je thuis werkplek altijd is opgeruimd

Daarmee komen we direct bij ons volgende punt voor een goed functionerend kantoor thuis: houdt dit opgeruimd. Omdat het thuis is, zul je misschien snel geneigd zijn om de spullen te laten liggen en niet op te ruimen. Doe dit echter wel. Ga te werk alsof je ergens anders op een kantoor werkt, want het is bewezen dat een opgeruimde omgeving fijner werkt. Mocht je bureau niet genoeg lades en plekken hebben om spullen op te bergen, denk dan eens na over een extra kastje, of misschien kan een plank aan de muur al een groot verschil maken.

Zorg voor voldoende beweging tijdens het thuiswerken

Vele uren op een stoel achter een bureau zitten is niet goed voor ons lichaam. Zeker als we in ons eentje werken zijn we nogal eens geneigd om te lang door te werken. In een normale werkomgeving maak je een praatje met collega’s, loop je even naar het koffieapparaat of haal je een lunch. Allemaal momenten waarop we vanachter ons bureau vandaan komen. Zorg dat je als je thuis werkt ook voldoende van die momenten pakt en niet te lange tijd achter elkaar aan een bureau blijft zitten.

Let ook bij het werken thuis op je houding

Aansluitend op het vorige punt moet je natuurlijk ook zorgen voor een goede houding tijdens het werken thuis. Je werkgever is verplicht om hiervoor te zorgen op de werkvloer, maar thuis is dat natuurlijk anders. Ga dus niet aan de keukentafel op een gewone stoel hele dagen zitten werken. Dat gaat ten koste van je rug.

Zorg voor een goede, verstelbare bureaustoel

Een goede houding om in te werken krijg je door de juiste spullen. Een goed bureau en een in hoogte verstelbare bureaustoel. Deze stoel moet goed aansluiten op je rug en deze ondersteunen. Koop een stoel het liefst niet online, maar probeer hem in een winkel en laat je goed informeren. Bij een bureau stoel is goedkoop echt vaak duurkoop, en die paar tientjes extra kunnen echt het verschil maken.

Zoals je ziet is het belangrijkste voor een goede werkplek thuis dus de juiste apparatuur, een goede, ergonomische werkplek en voldoende beweging. Zorg dat je deze dus altijd in je achterhoofd houdt. Op die manier hoeft het thuiswerken niet zwaarder te worden dan het al is voor velen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
eethoek Previous post Zo maak je een gezellige eethoek
Poster Line art vrouw Next post 5x een ode aan de vrouw in je interieur