Read Time:2 Minute, 18 Second

Zelfs bij kleinere huis-, tuin- en keukenklussen is goed materiaal tegenwoordig al de gewoonste zaak van de wereld. Een hamer en een schroevendraaier volstaan in een modern huishouden niet meer als enigste gereedschap. En waarom zouden we ook niet met de tijd meegaan? Het gebruik van moderne en elektrische materialen maakt je klus er ook alleen maar gemakkelijker op. Voor zaagwerkzaamheden is een handzaag niet meer het meest gemakkelijkste gereedschap. Het kost veel je veel kracht en je zaagt nooit zo recht als met een machinale zaag. Je kunt daarvoor een decoupeerzaag kopen die je bij je zaagwerkzaamheden zeker tot hulp zal zijn. Je moet alleen wel aan enkele zaken denkt bij het kopen van een decoupeerzaag.

Soort greep

Een decoupeerzaag kun je aanschaffen met een beugelgreep of met een T-handgreep. Het hangt natuurlijk af van je persoonlijke smaak met welke greep je graag je decoupeerzaag wilt gebruiken. Wel is het zo dat de T-handgreep je meer mogelijkheden geeft. Je kunt dan bijvoorbeeld gemakkelijker de decoupeerzaag ondersteboven houden en toch goed zicht op je werkstuk houden. Blijft het bij recht toe, recht aan zagen, dan volstaat de beugelgreep ook wel.

Het juiste zaagblad

Let er goed op welke zaag je gebruikt. Dit is meestal afhankelijk van welk materiaal je wilt zagen. Meestal zijn decoupeerzagen voorzien van een universele zaag die veel materialen aankunnen. Voor de kleinere klussen is dit ook meer dan voldoende. Wil je echter wat moeilijker en gespecialiseerde werkstukken zagen, kies dan een bijpassende zaag. Ook de bevestiging van de zagen kan per decoupeerzaag verschillen. Zo zijn er decoupeerzagen met een U-schacht of een T-Schacht.

De stroomtoevoer

Een decoupeerzaag werkt altijd op stroom, maar dit hoeft niet altijd met direct stroom. Dit was tot een aantal jaren geleden de enige mogelijkheid, maar tegenwoordig kan je ook een accu plaatsen. Het voordeel van een accu is dat je meer vrijheid hebt, want er zit geen snoer meer aan de decoupeerzaag. Je loopt geen risico meer om per ongeluk de stroomdraad door te zagen en je kunt ook aan de slag op plekken waar geen stroom aanwezig is. Let alleen op wanneer de accu leeg raakt. Een reserveaccu bij de hand hebben is dan verstandig.

Het vermogen

Wil je een decoupeerzaag kopen dan is het vermogen een belangrijk element om op te letten. Hoe meer vermogen een decoupeerzaag heeft, des te gemakkelijker kun je door zware materialen zagen. Gemiddeld genomen is een decoupeerzaag met een vermogen van minimaal 400 Watt meer dan voldoende voor de kleinere klussen in huis. Heb je toch zwaardere klussen uit te voeren, denk dan na over een decoupeerzaag met een minimaal vermogen van 600 Watt. Houdt er ook rekening mee dat decoupeerzaag met een accu meestal minder vermogen heeft dan een bedrade decoupeerzaag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kleurrijke interieurs
Next post De uitgebreide mogelijkheden van Led verlichting