Read Time:1 Minute, 45 Second

Wanneer je bezig bent met je nieuwe interieur is jouw eetgedeelte ook natuurlijk een belangrijk gedeelte. Kies de ideale eetkamerstoelen om goed te kunnen genieten van jouw eetmomenten. Maar waar moet je op letten?

De gebruikte stijl

Bij het kiezen van eetkamerstoelen is het belangrijk dat je de stijl van jouw interieur verwerkt in de stoelen. Bij een industriële stijl kan je bijvoorbeeld denken aan stoelen met opvallende metalen poten en een leren zitting. Ook bij een vintage stijl heb je dit soort stoelen waarbij de details opvallend zijn en vaak ook een oudere look hebben. Bij moderne stoelen ga je juist de tegenovergestelde richting op: hier vind je weinig details met een gladde, glimmende afwerking. Hierbij vind je ook de meest uiteenlopende, unieke designs. Een glazen stoel is niet ongebruikelijk. Of eetkamerstoelen met opvallende felle kleuren.

Comfort

Een stoel kan dan erg leuk ogen, het zitcomfort is uiteindelijk de bepalende factor, je moet er tenslotte wel lekker op zitten. Een frame kan namelijk wellicht net te aanwezig waardoor je benen net op een rand hangen. Voordat je tot aankoop overgaat kan het dus handig zijn om eerst eens in een winkel daadwerkelijk de eetkamerstoelen uit te testen. Daarbij moet de houding voor je rug ook goed zijn.

Combineren

Een trend die je veel ziet voorbij komen is het combineren van diverse kleuren bij eetkamerstoelen. Zo kan je bijvoorbeeld twee rode stoelen en twee zwarte stoelen plaatsen rondom je tafel. Maar ook kan je gebruik maken van diverse stoelen en een zitbankje. Houd daarbij wel dezelfde stijl aan. Zo heb je een leuk en origineel eetgedeelte.

Welke materialen?

Naast het kiezen van een interieurstijl kan je ook kijken naar de materialen voor de eetkamerstoelen. Zo zie je veel leatherlook, leer, stof en kunststof voorbij komen. Elke stof heeft zijn voor- en nadelen. Denk daarbij ook aan het onderhoud en het schoonmaken van vlekken: bij een stoffen stoel zal het een stuk moeilijker zijn om vlekken te verwijderen dan bijvoorbeeld bij een (nep)leren stoel. Maar een leren stoel kan wel weer lelijke scheurtjes krijgen door uitdroging als je deze niet goed onderhoud.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De voordelen van een parasol
Next post Zo bespaar jij geld rondom jouw huis!