Read Time:2 Minute, 3 Second

De keuken is een van de belangrijkste plekken in huis. Hier koken, eten en drinken we gezellig met familie en vrienden. Bij het inrichten van de keuken komen een aantal dingen kijken en in dit artikel lees je waar je rekening mee kunt houden. 

Afbeelding met overdekt, vloer, muur, stoel

Automatisch gegenereerde beschrijving

#1. De ruimte

Allereerst is het goed om te kijken naar de beschikbare ruimte van de keuken. Meet het goed op, zodat je weet wat voor items erin gaan passen. Maak daarnaast ook een plattegrond en bepaal waar jij de keuken, deuren en eventueel ramen wil hebben. Op die manier krijg je inzichtelijk hoe het eruit komt te zien en kun je aan de slag met het bepalen van de items, kleuren en materialen.

#2. Jouw stijl

Bepaal ook welke stijl bij jou en het huis past. Kijk goed naar welke kleuren jij graag in de keuken wil hebben en maak hier eventueel een moodboard van. Op Pinterest staan veel voorbeelden van prachtige keukens waar je inspiratie uit kunt halen. Ga jij voor een exclusieve keuken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die er zijn om een keuken op maat te laten maken. Hierdoor kun je al jouw wensen neerleggen en wordt jouw droomkeuken werkelijkheid. 

#3. Werkruimte

Een belangrijk onderdeel bij de indeling is om te bepalen waar de werkruimte komt. Je wil namelijk genoeg ruimte hebben om lekker te kunnen koken, maar ook om tegelijkertijd te kletsen met mensen in de keuken. Een kookeiland is hiervoor een perfecte uitkomst. Er is voldoende plek om te koken en je kunt er ook een aantal leuke krukken aanzetten waar mensen kunnen zitten met een drankje. Hierdoor maak je het koken een stuk leuker en gezelliger. 

#4. Verlichting

Goede verlichting mag in de keuken ook niet ontbreken. Zorg bijvoorbeeld voor een aantal spotjes, maar ook voor een grote lamp die in het midden hangt. Dit zorgt ervoor dat je keuken een echte blikvanger heeft wat het uniek maakt. Het is dus belangrijk om bij de inrichting ook al te kijken naar waar jij de verlichting wil hebben. 

#5. Keukenapparatuur

Wanneer je een nieuwe keuken (laat) plaatsen is het ook goed om direct de juiste keukenapparatuur aan te schaffen. Dit is wellicht even een investering, maar dat is wel erg belangrijk. Denk hierbij aan een goede oven, koelkast, vaatwasser en kookplaat bijvoorbeeld. Extra handig: kies voor apparaten die duurzaam en laag in energieverbruik zijn. 

keuken inrichten

Heel veel succes met het inrichten van jouw keuken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
glazen deuren Previous post Glazen deuren: een stijlvolle toevoeging aan elk interieur
ophangen kostbare spullen Next post Hang je kostbare spullen stevig op