Read Time:3 Minute, 15 Second

Ben jij op zoek naar nieuwe tuinmeubelen om jouw tuin zomerklaar te maken? En weet je niet goed waar je op dient te letten bij deze aankopen? In dit artikel kun je lezen wat belangrijk is bij het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen. Zo zorg jij ervoor dat jouw tuin er fantastisch uitziet als het tuinseizoen weer begint. 

De tuinstijl en de inrichting

Bij het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen is het allereerst van groot belang om rekening te houden met de stijl of de sfeer in jouw tuin. Wanneer jij tuinmeubelen aanschaft, is het namelijk wel zo mooi als deze ook daadwerkelijk bij jouw tuin passen. Als jij een hele knusse tuin hebt met veel tierelantijntjes, zou het gek staan als jij hierin tuinmeubelen plaatst die heel strak en hoekig zijn afgewerkt. Hier zouden ronde of rieten tuinmeubelen mooier staan omdat dit meer bij de tuinstijl past. Zo kun je voor jezelf nagaan wat het beste in jouw tuin zou passen. 

De ruimte

Naast het soort tuin dat je hebt, is ook de ruimte belangrijk. Om dit op een simpele manier in kaart te brengen voor jezelf zou je een plattegrond van de tuin kunnen maken. Zo kun je de ruimte inzichtelijk maken. Hierdoor weet je ook waar de eventuele tuinmeubelen zouden passen en hoeveel ruimte hier precies is. Want meten is weten. Houd hierbij eventueel ook rekening met hoeveel zitplekken je wilt creëren. Zo kun je gerichter op zoek gaan naar een nieuw tuinmeubel. 

Het budget

Wanneer jij tuinmeubelen wilt aanschaffen kan dit uiteraard in allerlei prijsklassen. Er bestaan hele luxe tuinmeubelen voor een hoge prijs maar ook kwalitatieve goede tuinmeubelen voor een redelijke prijs. Bij Oude Wesselink Tuinmeubelen vind je tuinmeubelen voor een mooie prijs. Voordat je deze gaat aanschaffen is het dus van belang om voor jezelf vast te stellen wat je budget is voor nieuwe tuinmeubelen. Hiermee kun je ook gerichter zoeken en voorkom je dat je achteraf te duur uitkomt. 

Het soort materiaal met bijbehorend onderhoud

Bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen dien je ook te letten op het materiaal van de meubelen. Het materiaal zegt namelijk veel over de levensduur en de benodigde onderhoud voor de tuinmeubelen. De meeste tuinmeubelen zijn van hout, aluminium of kunststof gemaakt. Een bijkomend voordeel hiervan dat deze materialen allemaal zo bewerkt zijn dat ze het gehele jaar buiten kunnen staan zonder beschadigd te raken. De materialen kunnen echter wel wat dof en vies worden tijdens de gure winter maar dit is met een simpel sopje op te lossen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om jouw tuinmeubelen binnen te laten overwinteren. Als je hier de ruimte voor hebt, ben je er in ieder geval van verzekerd dan dat jouw tuinmeubelen schoon blijven. De afweging die je voor jezelf moet maken bij het aanschaffen van tuinmeubelen is vooral welk materiaal je zelf het mooist vindt. Aluminium geeft namelijk weer een hele andere uitstraling dan een houten tuinmeubel. 

Het soort meubel: loungen of niet loungen 

Dan komt de lastige keuze van het soort tuinmeubel. Wanneer jij op zoek bent naar tuinmeubelen voor het tafelen zou je kunnen kiezen voor een tuintafel met bijpassende tuinstoelen. Zo heb je een mooie set. Wanneer jij juist meer op zoek bent naar tuinmeubelen om in te relaxen is een loungeset perfect voor jou. Tegenwoordig bestaan er ook diverse lounge-dining sets. Een lounge-dining set is ideaal om relaxen en tafelen te combineren. Zo kun je ontspannen en tegelijkertijd genieten van een optimaal zitvlak. De diverse tuinmeubelen hebben allen hun eigen stijl en hierbij is het goed om te kijken naar wat voor soort meubelen in jouw tuinstijl past. 

Hopelijk heb jij na het lezen van dit blogartikel meer inzicht in afwegingen die je dient te maken bij de aanschaf van nieuwe tuinmeubelen. Veel plezier bij het winkelen en geniet van jouw tuin straks! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuintafel teak Previous post Mooie tuinsets met een teak tuintafel
geel combineren met andere kleuren Next post Geel in je interieur: inspiratie en tips