Read Time:2 Minute, 16 Second

Als je als beginnende klusser aan de slag wilt gaan met een klus en daarbij op zoek bent naar een nieuwe boormachine, dan dien je goed op te letten waar de boormachine voor geschikt is, want er zijn veel verschillen in boormachines. Hier vind je diverse tips waar je op kunt letten.

Boortjes

De juiste boor is essentieel voor een klus. De belangrijkste boren die je vindt worden gebruikt voor het boren van: metaal, hout en steen/beton. Je ziet duidelijk een verschil in de vorm en bij het boren is het verschil ook groot. Naast de juiste boor dien je ook goed op de diameter te letten voor het doel. Vaak is het verstandiger bij het boren in bijv. gesteente om de kleinste betonboor te gebruiken als de muur of het plafond van zwakker poreus materiaal is. Dit voorkomt dat er stukken te snel afbrokkelen en je de lelijke plekken weg moet werken. Let bij het kopen van pluggen ook altijd op de diameter op de verpakking. Let ook goed op welke aansluiting de kop gebruikt. Je kunt namelijk een ronde aansluiting vinden, maar je hebt ook de zogeheten SDS variant.

Kracht

Afhankelijk van de klus is het belangrijk om een boormachine te hebben die voldoende kracht heeft. Heb je een grote klus dan heb je een sterke boormachine nodig, dit zal het proces efficiënter helpen te verlopen. Wanneer je gebruik maakt van een klopboor functie is het gegeven van de slagkracht van belang. Des te hoger deze is, des te beter je door het te verpulveren materiaal komt. Het aantal toeren per minuut is vooral belangrijk om te weten bij verspanende bewerkingen die je uitvoert bij metaal, hout en plastic.

Welk soort boormachine?

Een klopboormachine is de boormachine waar je zowel mee kunt boren als kloppen. Echter heeft deze vooral de hoofdfunctie om kleinere gaten te boren en is daarom ook meer geschikt voor deze klussen. Een boorhamer wordt al interessanter voor het zwaardere werk en de moeilijkere gesteentes. Daarbij heeft deze machine ook een functie om te hameren, dat betekent langere slagen maken om bijvoorbeeld tegels los te slopen. Echter is een breekhamer daarvoor weer een betere kandidaat, deze heeft de beste sloopkracht, echter is dit geen boormachine, deze kan niet draaien.

Merken

Er zijn vele grote spelers op het gebied van boormachines. Wil je echt goede kwaliteit met een oog voor duurzaamheid en zwaardere klussen, dan is Makita een zeer goede speler. Dit bedrijf is ontstaan in 1915 en is gespecialiseerd in het produceren van diverse gereedschappen. Makita is een zeer goede keuze dus voor jouw klussen als je betrouwbaarheid zoekt. Op Wikipedia valt nog veel meer te vinden over de het bedrijf Makita en de verschillende producten die ze maken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Verhuizen: dit moet er administratief gebeuren
Next post 4 x Tips bij het kiezen van een wandklok