Read Time:2 Minute, 8 Second

Heb jij de woning van je dromen gevonden en sta je nu op het punt om te gaan verhuizen? We weten zeker dat je niet kunt wachten om over te gaan en zo met het nieuwe wonen te beginnen. Maar dan is er wel een aantal dingen die je goed moet regelen voordat je de overstap kunt maken. We zetten een en ander even voor je op een rijtje.

De fysieke verhuizing

Een van de belangrijkste onderdelen van een verhuizing is het daadwerkelijke verhuizen van je spullen. Je kan er voor kiezen om hier familie en vrienden voor in te schakelen, maar het is ook mogelijk om een verhuizer in te huren. Deze neemt je alle zaken uit handen en kan bijvoorbeeld zelfs alles voor je inpakken. Dit scheelt gelijk een hoop stress, waar je bij de verhuizing ongetwijfeld al genoeg van hebt! Kijk dan van tevoren goed wat je allemaal wel en niet mee wil nemen. Gaat die kleine Samsung televisie mee, of kies je in een groter huis voor een groter model? En wil je die oude Miele-wasmachine waar je al heel wat wasjes in hebt gedaan meenemen, of kies je eindelijk voor een nieuwe Miele-wasmachine? Ongeacht van welk merk je apparaten zijn, is het wel een goed moment om te kijken of je deze mee wil slepen of dat er eindelijk vernieuwing (wellicht ook verduurzaming) mogelijk is. Zo zet je namelijk echt een stap in een nieuwe richting, op weg naar het nieuwe wonen!

Papierwerk

Verhuizen is een grote stap. Je verlaat een situatie waar je wellicht jarenlang aan gewend bent geweest om in een geheel nieuwe omgeving te gaan leven. Je maakt de stap al een stuk makkelijker als je ervoor zorgt dat je alles van tevoren goed hebt geregeld. Daar komt papierwerk bij kijken. Zo moet je om te beginnen zorgen dat iedereen je nieuwe adres weet. We hebben het dan niet alleen maar over vrienden, familie en bekenden, maar ook over instanties. Vaak is het hierbij mogelijk om je nieuwe adresgegevens online door te geven, wat natuurlijk wel zo handig is. Schrijf je ook in bij je nieuwe gemeente (als je naar een andere plaats vertrekt) en zorg dat je hier een dokter en tandarts hebt geregeld. Let er ook even op dat je alle verzekeringen goed geregeld en overgezet hebt. Dit is veel geregel. Het is dan ook handig om van tevoren een checklist te maken waar je zaken op af kunt strepen. Zo vergeet je niks en merk je ook dat je steeds verder komt met verhuizen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
borrelplank schoonmaken Previous post Houd je borrelplanken extra lang mooi met deze tips
huis kopen opletten Next post Zaken waar je aan moet denken als je een huis gaat kopen