Read Time:2 Minute, 34 Second

Veel mensen zullen deze vloer kennen van vroeger: een houten vloer met een trapsgewijs patroon. Deze stijl is helemaal gemoderniseerd en wordt steeds populairder bij diverse huishoudens. Vroeger waren deze vloeren onbetaalbaar, maar gelukkig is dat tegenwoordig anders en bepaal je zelf hoe hoog je het bedrag maakt.

Soorten vloeren

Visgraatvloeren heb je in diverse soorten en maten. Je hebt bij het uitkiezen van een nieuwe visgraatvloer vaak de keuze in parket of toch de massieve variant. Parket is de populairste keuze, dit komt mede door de warmtegeleidende eigenschappen. Dit is namelijk zeer goed te gebruiken bij vloerverwarmingen. Een massieve visgraatvloer heeft deze geleiding niet door de gebruikte dikke laag. Het verschil tussen deze twee soorten is overigens niet zichtbaar vanaf de bovenkant. Pas als je naar de lagen kijkt aan de binnenkant zie je de verschillen. Je kunt naast het visgraatpatroon ook kiezen voor een alternatief patroon in de vloer: de Hongaarse punt. Deze is nog strakker qua lijnwerk en loopt exact naast elkaar.

Interieur

De visgraatvloeren in moderne uitvoering passen in elke ruimte en door de vaak uitmuntende kwaliteit van het hout zijn deze zeer duurzaam en gaan jaren mee in gebruik. Door de vooral landelijke uitstraling hiervan kan je de kamers zowel een retro als robuuste stijl geven. Geef de vloeren hierbij nog eens een extra luxe look door goed te kijken naar de afwerking.

Bewerkingen

Voor de afwerking van uw Visgraat parket heeft u de keuze: oliën, in de was zetten of lakken. Het meest praktisch voor uw parket is in de was zetten.

De keus voor parket oliën, in de was zetten of eventueel lakken is afhankelijk van uw situatie. Hierbij kunt u denken aan de gezinssamenstelling, huisdieren en vele andere zaken. Uiteindelijk komt het neer op hoe intensief uw parketvloer wordt gebruikt en of plaatselijk bijwerken gewenst is. Een geoliede of gewaxte vloer kan vrij eenvoudig plaatselijk bijgewerkt worden. Wanneer u een gelakt parket hebt, wordt over het algemeen de complete vloer opnieuw gelakt.

Wilt u de uitstraling van een geoliede vloer, maar dan met een (matte) lakafwerking? Ook dat is mogelijk door middel van ‘oliën en lakken’, waarbij de grondlak wordt vervangen door een speciale gemodificeerde olie.

Zelf leggen of niet?

Indien je erg handig bent met het leggen van vloeren dan is dit een mooie klus voor je. Als je niet erg ervaren bent, laat dit dan beter over aan iemand met ervaring. Het is een nogal intensief werk en het houtwerk moet daarbij accuraat geplaatst worden en netjes afgewerkt. Daarbij moet je ook denken aan het extra gereedschap wat daarbij komt kijken. Woonzaken zoals LaminaatenParket.nl bieden de optie aan om de vloer te laten leggen door een vakman voor een meerprijs. Dit is aan te raden voor het beste resultaat.

Prijzen

De hoogte van de visgraat vloer prijs is afhankelijk van welk type vloer je neemt, de afwerking(en) en of je de vloer laat leggen. Voor veel huishoudens is het goed betaalbaar door de vele mogelijkheden en omdat de hoogte van de prijs per m2 weinig verschilt met andere moderne vloeren.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post PVC vloeren, makkelijk en duurzaam!
Next post 5 tips om je zonwering op te knappen