Read Time:3 Minute, 6 Second

Er zijn verschillende soorten raambekleding zoals vitrage, hangende gordijnen, rolgordijnen en rolgordijnen. Normaal gesproken moet je deze raambekleding met de hand bedienen, je kunt dit proces ook automatiseren. Er zijn een aantal voordelen van elektrische rolgordijnen die we op deze pagina zullen toelichten, voor meer informatie kun je contact opnemen met de specialist.

Voordelen van elektrische rolgordijnen

Hoewel het mogelijk is om ook hangende gordijnen te automatiseren behandelen we in dit artikel specifiek rolgordijnen. Hoewel deze vaker worden gebruikt op kantoor, bieden ze ook zeker voordelen voor particuliere woningen. De voordelen van elektrische rolgordijnen zijn nog talrijker dan standaard rolgordijnen zoals je hieronder kunt zien.

1. Minder belasting op het systeem

Rolgordijnen moeten stevig worden bevestigd aan de wand, helaas kan de belasting door het gebruik toch teveel worden, met als gevolg dat de rolgordijnen niet meer goed functioneren of zelfs loskomen van de wand of het plafond. Met elektrische rolgordijnen weet je zeker dat de raambekleding op de meest efficiënte wijze bediend wordt, symmetrisch en met exact de juiste kracht.

2. Elektrische rolgordijnen bedienen vanuit de luie stoel

Hoewel een aantal systemen werken op basis van aanraking is het ook mogelijk om de elektrische rolgordijnen van afstand te bedienen. Dit kan met een speciale afstandsbediening die bij het complete systeem hoort, via een huisautomatisering systeem of domotica woning, en zelfs via een app op de smartphone of tablet. Je hoeft dus je stoel niet meer uit met elektrische rolgordijnen.

3. Meer controle over de raambekleding

Een voordeel van rolgordijnen is de mogelijkheid deze op verschillende standen te openen. Zo kun je de meest optimale stand kiezen voor elk moment van de dag, en op basis van de variërende weersomstandigheden. Het kan wel lastig zijn om steeds weer de rolgordijnen te verstellen. Met elektrische rolgordijnen is dit in een handomdraai gepiept, je past de stand van het luik met gemak aan op de situatie.

3. Geschikt voor privé en zakelijk gebruik

Op kantoor behoren rolgordijnen eigenlijk tot de standaarduitrusting, in woonhuizen wordt er minder gebruik van gemaakt. En dat is eigenlijk best jammer, want elektrische rolgordijnen passen haast overal. Uiteraard op kantoor, je kunt rolgordijnen snel openen en sluiten zonder aan die vervelende koordjes te trekken. Maar ook zeker thuis kunnen elektrische rolgordijnen ideaal zijn, met name in kleinere ruimtes zoals de slaapkamer, hobbykamer en kinderkamer, maar ook in de huiskamer biedt een elektrisch rolgordijn voordelen.

4. Energiebesparing

Rolgordijnen worden niet alleen gebruikt als zonwering, en voor privacy doeleinden, ze kunnen ook ingezet worden bij energiebesparing. Zeker bij stevige elektrische rolgordijnen die niet transparant zijn kan de isolerende factor aanzienlijk zijn. Hier profiteer je in de zomer van, je hebt de airco niet meer nodig. En in de koude maanden hoef je minder te stoken. Zeker met rolgordijnen die op afstand te bedienen zijn kun je met het grootste gemak de stand van de elektrische rolgordijnen afstemmen op de situatie. Zelfs wanneer je de keuze maakt voor verhoogd wooncomfort zul je er ook direct voordeel uit halen met energiebesparing.

5. Breid de mogelijkheden verder uit met domotica

Huisautomatisering wordt ook vaak domotica genoemd, je kunt alle elektrische apparaten in huis op afstand bedienen. Je kunt ook de elektrische rolgordijnen opnemen binnen het complete systeem waarmee je van een centrale locatie alle apparatuur zoals verlichting en gordijnen kunt aansturen. Dit kan in huis terwijl je aanwezig bent, maar ook van afstand zoals op het werk. Zie je letterlijk de bui al hangen? Sluit dan snel even de elektrische rolgordijnen.

Om optimaal te genieten van alle voordelen van elektrische rolgordijnen is het aan te raden een goed systeem te kiezen met uitbreidingsmogelijkheden en uitgebreide opties, die ook in te passen is binnen een domotica systeem. Laat je vooraf informeren door de specialist zoals PoweredBlinds.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 8 tips die je verhuizing makkelijker maken
Next post Schakelmateriaal als blikvanger