Read Time:2 Minute, 48 Second

Wat is dat toch met Scandinavië? Om de een of andere manier lijkt het of ze in die ijskoude landen een bepaalde esthetiek hebben waar heel de wereld iets van kan leren. Niet alleen de mensen zijn er mooier, ook wat betreft inrichting kunnen wij nog veel van ze leren. Misschien omdat het er zo koud en donker is in de winter, zijn de Scandinaviërs geëvolueerd tot natuurlijke interieurinrichters omdat zo de donkere dagen wat beter door te komen.

  • 1. Go easy on the colours

Voor een mooi scandinavische inrichting is het zaak dat je het lekker luchtig en rustig houdt wat kleuren betreft. Vaak is (gebroken) wit de basiskleur en wordt daaromheen gewerkt met zachte kleuren als lichtblauw, taupe, grijs, mintgroen of zachtroze. Hierdoor behoud je de rust en zorg je voor een zeer ruimtelijk gevoel, zo kun je je woonkamer groter doen lijken dan hij daadwerkelijk is.

  • 2. Scandinavische patronen

Kenmerkend voor de Scandinavische woonstijl zijn de gezellige patroontjes die je vaak terugziet op tapijten, kussentjes en de muren. Deze sfeervolle vormen en figuurtjes zorgen voor een speels effect binnen je interieur en geven direct een heel huiselijk gevoel. Met deze vormen kun je de sfeer creëren die je normaal gesproken zou hebben door het toevoegen van meer kleur. Neem bijvoorbeeld de verschillende soorten behang met scandinavische print, daar fleurt je interieur meteen van op!

  • 3. Maak het bont!

Om die echte Scandinavische twist aan je interieur te geven heb je uiteraard wat mooie vellen nodig! Een mooi schapen- of rendiervel past perfect binnen de Scandinavische stijl. Uiteraard is het niet nodig om voor een geslacht dier te kiezen binnen jouw interieur, er zijn namelijk verschillende prachtige faux fur tapijten die even sfeervol zijn als het echte werk. Bovendien verliezen deze namaak bonte kleden niet zoveel haar als een echt vel.

  • 4. Vloerlampen in Scandinavische stijl

Bij een stijlvolle Scandinavische inrichting kan een mooie degelijke vloerlamp niet ontbreken, zeker als je nagaat dat je in de winter slechts een paar uur daglicht hebt. Bij het kiezen van verlichting denk dan weer aan zachte kleuren en kies voor natuurlijke materialen zoals hout. Een nieuwe verlichtings trend die goed aansluit bij de Scandinavische stijl zijn zogenaamde tripod lampen, deze stijlvolle vloerlampen hebben drie, vaak houten, poten en zien er zowel met als zonder kap indrukwekkend uit, de perfecte Scandinavische sfeerbrengers dus!

  • 5. Veel hout!

Zeer kenmerkend voor de Scandinavische bouwstijl is het vele hout dat in het interieur wordt verwerkt. Niet gek natuurlijk in een gebied dat bijna helemaal wordt ingekleurd door indrukwekkende naaldbossen. Ook sluit de kleur van hout subliem aan bij de lichte, zachte interieurs die ze er daar op nahouden. Veel hout is dus een pré als je jouw huis wil inrichten zoals de Scandinaven dat doen. Denk aan een houten vloer, houten tafel, houten stoelen en houten kastjes en plankjes!

Hopelijk hebben we jou door middel van deze tips wat inspiratie kunnen brengen wat betreft de Scandinavische woonstijl. Uiteraard is het nog veel leuker om aan deze tips je eigen twist te geven, want kopiëren dat kan iedereen! Maak de keuzes op basis van waar jij het beste gevoel bij hebt. Wat voelt direct vertrouwd? Wil ik hier wel aan wennen? Dit zijn vragen die jij jezelf moet stellen bij het inrichtingen van je huis en zo kom je het snelst tot een interieur dat bij jou past!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Genieten van een regendouche van Grohe
Next post Versier je huis met stickers