Read Time:2 Minute, 13 Second

Kijk eens open minded naar jouw tuin

Jaar in jaar uit dezelfde tuininrichting gaat uiteindelijk vervelen. Op een dag wordt je wakker, staar je door het raam en besluit je om jouw vierkante tuin eens flink aan te pakken. Maar hoe kun je de tuin een nieuwe, frisse uitstraling geven? Een nieuwe look die jezelf ook weer nieuwe energie geeft als je in de tuin bent of vanuit het raam naar jouw tuininrichting kijkt? Met de onderstaande vijf ideeën voor het origineel inrichten van de tuin kun je inspiratie opdoen. Wellicht zitten er een of meer tuinideeën tussen waar jij iets mee kunt. Alvast veel tuingenot toegewenst in jouw opgeknapte vierkante groenperceel!

1. Plaats een vlonder van composiet
Jouw tuin kun je een stijlvolle en gezellige uitstraling geven door er een composiet vlonder in te plaatsen. Composiet heeft als voordelen dat dit veilig hout is, uiterst sterk en goed te betalen is. Vlonderplanken van composiet bestaan uit een mix van kunststof en houtvezels, maar zien er uit als echt hout. Ze zijn dus ook visueel aantrekkelijk en passen prima in de natuurlijke setting van een tuin! Zoek nu een fraaie vlonder van composiet bij Woodcomposiet.nl uit, een voordelige aanbieder met ruime keuzemogelijkheden op het gebied van composiet vlonders.

2. Plaats op een tactvolle manier nieuwe accenten
Het nadeel van een vierkante tuin is dat deze nogal hoekig overkomt. Door andere vormen aan te brengen, kun je een wat vrolijker en gevarieerder stijl creëren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van rond plantenbakken van steen, het aanbrengen van een slingerend tuinpaadje of een kleine ronde vijver aanleggen.

3. Kies voor ronde vormen
Voor de afwisseling kun je ook kiezen voor ronde vormen en patronen in de tuin. In plaats van alles kaarsrecht aan te leggen, zorgen ronde vormen voor en leuke en welkome afwisseling qua patronen. De tuin krijgt zo meer cachet en een idyllischer uitstraling.

4. Breng vlakken aan in de tuin
Wie op een slimme manier en vierkante tuin wat minder eentonig wil maken, kan vlakken in de tuin aanbrengen. Zoals een vlak ‘planten’, een tuinpaadje, een vlak ’terras’ van composiet vlonderplanken of een vlak ‘heg’. Op die manier krijgt de tuin een veel gevarieerdere uitstraling.

5. Ga eens voor hoogteverschil in de tuin
Een handige manier om de tuin minder vierkant te laten ogen, is het aanbrengen van hoogteverschil in de tuin. Dit kan op verschillende manieren bereikt worden. Je kunt reliëf creëren door een lange smalle boom in de tuin te zetten of een klein hegje. Maar ook een leuk houten prieeltje zorgt voor afwisseling als het aankomt op hoogte. Probeer het maar eens uit en verbaas je over de visuele effecten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
klassieke plafondornamenten Previous post Geef je interieur een klassieke en authentieke sfeer met een plafondornament
kamerplanten zonder onderhoud Next post 5 Planten die weinig verzorging nodig hebben