Read Time:2 Minute, 22 Second

Nieuwe verlichting in de garage of schuur nodig en wil je energie besparen? Vervang dan je oude TL buizen door LED TL armaturen. LED TL buizen gebruiken minder energie dan traditionele TL buizen en daarnaast is de levensduur van LED TL buizen een stuk langer dan die van TL buizen. Je gaat er dus hoe dan ook geld mee besparen.

LED TL armaturen voor binnen en buiten

LED TL armaturen zijn verkrijgbaar voor binnen en buiten. De LED TL armaturen voor binnen zijn stofdicht, maar zijn niet bestand tegen water. Deze LED TL armaturen zijn gemaakt van aluminium. Een voordeel van dit materiaal is dat het weinig weegt, waardoor het ophangen van de LED armatuur vrij eenvoudig is. Er komt bovendien minder gewicht aan het plafond te hangen dan bij bijvoorbeeld een stalen armatuur. LED TL armaturen voor buiten hebben een beschermkap en zijn daardoor stofdicht en spatwaterdicht. De complete behuizing van deze LED TL armaturen is van plastic, zodat het materiaal niet kan gaan roesten.

LED TL armaturen in diverse afmetingen

LED verlichting langs het gehele plafond? Of heb je alleen boven je werktafel een klein stukje verlichting nodig? Het is allemaal mogelijk, want de LED TL armaturen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De verlichting voor binnen is verkrijgbaar in 60, 120 en 150 centimeter. Voor buiten kun je kiezen tussen 60 en 120 centimeter. Nadat je een keuze voor de lengte hebt gemaakt, kun je nog bepalen of je een armatuur wil voor één of twee LED TL buizen. Alle afmetingen zijn namelijk in twee verschillende types beschikbaar; een armatuur voor één LED TL buis of voor twee LED TL buizen.

Eenvoudig je oude TL buizen vervangen door LED TL armaturen

Een voordeel van de nieuwste generatie LED TL buizen is dat de buizen een ingebouwde LED trafo hebben aan één zijde van de buis. Je kunt hierdoor heel eenvoudig de stroom rechtstreeks aan dat uiteinde aansluiten. Ook de LED TL armaturen hebben een directe stroomaansluiting, waardoor je heel eenvoudig de LED TL buis in de armatuur monteert. Je hebt daarom geen voorschakelapparaat en starter meer nodig. Let er bij de doorkoppelbare LED TL armatuur wel op dat je de LED TL buis aan het juiste uiteinde aansluit. Na het monteren van de armatuur en het plaatsen van de LED TL verlichting, hoef je bij de LED TL armaturen voor buiten alleen nog maar de beschermkap te monteren. Dat gaat heel eenvoudig met de bijgeleverde klemmetjes.

Lichtopbrengst van de LED TL armaturen

Bij de dubbele LED TL buis armatuur is de lichtopbrengst twee keer zoveel als bij de armatuur voor een enkele TL buis, maar met twee LED TL buizen verbruik je natuurlijk wel meer stroom dan bij een enkele. Denk daarom goed na over de hoeveelheid licht die je nodig hebt. De LED TL armaturen worden verkocht zonder LED TL buizen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis opruimen Previous post Zomerse activiteiten om thuis te doen
Next post Tips om jouw huis tot een fijnere plek te maken