Read Time:2 Minute, 14 Second

De tijd dat je alleen een haard kon hebben wanneer er ook een schoorsteen in je huis aanwezig was is allang voorbij. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende haarden die gebruikt kunnen worden zonder schoorsteen. Een ideale oplossing natuurlijk voor de mensen die wel de gezelligheid van een haard willen, maar geen mogelijkheid hebben om een schoorsteen in het huis te laten monteren.

Haarden zijn te verkrijgen in de volgende uitvoeringen:

  • Gashaarden
  • Houthaarden
  • Elektrische haarden
  • Bio Ethanol haarden

Gashaarden

Een gashaard maakt zoals de naam al zegt gebruik van gas in plaats van hout. Wel is er vaak in de haard een brandbestendig houtwerk te zien, waardoor het lijkt alsof het een houthaard is. Het voordeel van een gashaard ten opzichte van andere haarden is dat het geen afval maakt, wat je bijvoorbeeld wel ziet bij een houthaard waar veel stof vanaf komt. Het nadeel van de gashaard is dat er een gasleiding aanwezig moet zijn om de haard te voorzien van de brandstof. Ook moet er een afzuiging zijn voor de rook die ontwikkeld wordt door de gashaard. Gashaarden zijn zeer gemakkelijk te bedienen, maar zijn wel duurder in aanschaf vergeleken met bijvoorbeeld een houthaard.

Houthaarden

De houthaard is natuurlijk de beste keuze als het om sfeer gaat. Echter heeft de houthaard ook een aantal nadelen en dat is vooral het onderhoud. Voor de houthaard dient een schoorsteen
aanwezig te zijn, die ook geveegd moet worden door een professioneel bedrijf. Je moet zelf het hout verzorgen voor de haard en dit ook ergens opslaan. Ook brengt een houthaard veel rommel met zich mee, door het as kan het redelijk stoffig worden in huis.

Elektrische haarden

Een elektrische haard is één van de beste alternatieven voor de mensen die geen zin hebben om een afzuiging/ schoorsteen en/of een gasleiding aan te leggen. Een elektrische haard geeft een minder realistisch vlammenbeeld vergeleken met een gashaard of houthaard. Het gebruiksgemak is te vergelijken met een gashaard en is dus zeer gemakkelijk te bedienen.

Bio ethanol haarden

Als laatste in het rijtje van de haarden komen we bij een bio ethanol haard, deze haard is de laatste tijd razend populair. De bio-ethanol haard heeft de gelhaarden vrijwel van de markt gestoten. Deze haarden werken op bio ethanol, je giet de bio ethanol in de haard en steekt het aan met een aansteker. Er is voor de rest geen elektriciteit, gasleiding of afzuiging/schoorsteen nodig. Daarom is deze haard zo populair omdat deze vrijwel overal te plaatsen is. Het enige nadeel is dat vergeleken met bijvoorbeeld een houthaard of gashaard er niet zeer veel warmte van deze haard afkomt. Deze haarden wordt dan ook meer gezien als ‘design’.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trendy design meubelen
Next post De Tuintrends van 2014