Read Time:3 Minute, 4 Second

Verfrissende ideeën voor je interieur

Je bent een beetje uitgekeken op je huidige woonruimte. Tijd om een aantal verfrissende stylingtips toe te passen. Is het de bedoeling om iets aan de basisinrichting te doen? Laat je dan goed informeren over de mogelijkheden. Een andere tint op de muur of rolgordijnen in plaats van die eeuwige luxaflex geeft een interieur een enorme boost. Er zijn voldoende verfrissende tips om een geheel andere look aan je inrichting te geven. Geef je woonkamer een mini-make-over en deze heeft binnen no-time een geheel andere uitstraling.

Stylingtips

Heb je een kleine woonruimte die je binnenkort gaat bewonen of woon je al een aantal jaren in een klein huisje en wil je wat doen aan deze ruimte? Onderstaande tips zullen zeker helpen.

Kleuren

Om een frisse, grotere ruimte te creëren, is een goed advies om lichte tinten te gebruiken. Zowel muren, wanden en vloer die voorzien zijn van een lichte tint geven optisch meer ruimte. Ook de keus van lichte rolgordijnen hebben een goede invloed op een verfrissende look. Het gebruik van een accentkleur bij één of twee items is perfect. Houd je van de kleur rood, dan is een rode stoel en een enkel schilderij met wat rode nuances prachtig. Ook een paar rode kussens op de bank zullen dan één geheel vormen.

Opgeruimd staat netjes

Het opgeruimd houden van een kleine woonruimte is vaak moeilijk. Mooie wandplanken kunnen gebruikt worden om je boeken en tijdschriften netjes op volgorde te houden. Zet hier en daar wat mooie manden neer om spulletjes in op te bergen.
Zwevende meubels geven ook optisch meer ruimte. Bij zwevende meubels zie je de vloer eronder door lopen. Denk hierbij aan salontafels.
Heb je het geluk om over een grote woonruimte te beschikken, dan ga je weer heel anders te werk.
Zet in een grote woonruimte géén kleine meubels. Ga op zoek naar een vervanger van bijvoorbeeld twee of drie kleine stoeltjes. Beter één comfortabele, flinke stoel dan drie stoeltjes die opgeslokt worden in de ruimte.
Hang eens één grote wanddecoratie op in plaats van allemaal popperige, kleine schilderijtjes. Een grote ruimte volproppen met kleine beeldjes en snuisterijen zullen het interieur niet ten goede komen. Beter is het om een paar flinke items op te hangen of neer te zetten als eye-catcher in een grotere woonruimte.

Interieurideeën voor elke woonruimte

Planten

Zet een aantal planten van dezelfde soort bij elkaar in een hoek van de kamer. Ook dezelfde kleur potten is een idee waar je wat mee kan. Orchideeën zijn heel mooi maar in een groepje nog veel aantrekkelijker. Ook een groepje ‘ouderwets’ ogende planten, zoals bijvoorbeeld de Sanseveria zijn een geweldig item in juist een strak en modern interieur.

Wit

Is je woonruimte gedateerd maar wil je toch eigenlijk niks wegdoen? Ga dan aan de slag met kwast en verf en schilder een aantal items gewoon wit. Stoeltjes, kastjes en een salontafeltje zullen weer een geheel andere aanblik krijgen. Zet witte potten met groene planten neer en haal de gekleurde schilderijen van de muur. Vervang deze voor een mooie zwart-wit foto die je op canvas hebt laten afdrukken.

Trends in je woonkamer

Af en toe een trend van het seizoen toevoegen geeft weer een vernieuwende kijk op je woonkamer. De woonkussens met flamingo’s zijn helemaal 2017.
Ook de kleur groen is verfrissend evenals de groene planten die weer veel gezien worden in het interieur van 2017. In combinatie met hout en linnen biedt de kleur groen weer een heel nieuw aspect.
De jaren ’80 voeren nu de boventoon maar wel met details uit de jaren ’50 en ’60. Rolgordijnen in poedertint kleuren zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 4 tips om het perfecte vloerkleed te vinden
Next post Zolder verbouwen? 5 tips