Read Time:2 Minute, 1 Second

Kan jouw keuken wel een update gebruiken of zou je graag meer ruimte willen creëren in je woning? Dan moet je gaan verbouwen. Het is natuurlijk fijn om je huis helemaal aan te passen aan jouw wensen, maar het is ook ontzettend prijzig. Heb je het geld niet op de bank staan? Geen zorgen, want zoals we al eerder schreven; een verbouwing financieren onder de 25.000 euro kan op verschillende manieren. Huiseigenaren kunnen voor twee opties kiezen: een uitbreiding van hun hypotheek of een persoonlijke lening. Deze beide vormen hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

De voordelen van een hypotheek

Als woningeigenaar heb je waarschijnlijk al een hypotheek. Het kan daarom fijn zijn om de kosten voor je verbouwing onder deze lening te laten vallen. Zo heb je namelijk maar één lening openstaan, waardoor je altijd het overzicht behoudt. Bovendien geldt voor deze lening over het algemeen een lagere rente dan voor een commerciële lening. Dat betekent dat het uiteindelijk voordeliger is om deze lening uit te breiden, aangezien je aanzienlijk minder rente betaalt.

De nadelen van een hypotheek

Het grootste nadeel van het uitbreiden van je hypotheek is de hoeveelheid regelwerk die erbij komt kijken. Je moet je laten adviseren, je huis laten taxeren en waarschijnlijk ook een bezoek brengen aan de notaris. Al deze handelingen kosten ook nog eens geld. In sommige gevallen worden deze kosten gecompenseerd door de lage rente die je betaalt, maar dat is afhankelijk van de looptijd en de hoogte van de lening.

De voordelen van een persoonlijke lening

In eerste instantie heb je geen hoge kosten om een persoonlijke lening af te sluiten. Voor commerciële leningen hoef je namelijk geen notariskosten, advieskosten en andere vervelende rekeningen te betalen. Bovendien is het mogelijk om de betaalde rente te gebruiken als aftrekpost bij je belastingaangifte. Je krijgt dus een deel van het rentebedrag terugbetaald, wat de kosten drukt. Deze regeling geldt wel alleen voor leningen die worden afgesloten om je woning te verbouwen.

De nadelen van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening gaat bijna altijd gepaard met hogere maandelijkse kosten. Zo wordt er een hogere rente gerekend dan bij een hypotheek. De looptijd van een persoonlijke lening is ook korter, waardoor de maandelijkse kosten extra stijgen. Toch zijn persoonlijke leningen niet altijd duurder, vooral bij bedragen onder de 25.000 euro. Zorg er daarom voor dat je de kosten van deze twee soorten leningen altijd goed vergelijkt.      

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 6 tips voor het kiezen van de juiste cv ketel
Next post De mogelijkheden met een betonvloer