Read Time:1 Minute, 58 Second

Als jij zoekt naar het beste matras, dan kan dit soms lastig zijn. Want waar moet je allemaal op letten als je een gaat kopen?  Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en daarbij speelt het matras waarop je slaapt een grote rol. Ook een matrasbeschermer is een belangrijk onderdeel. Er zijn erg veel verschillende matrassen te koop in Nederland, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom kun je in deze blogpost meer lezen over de verschillende soorten matrassen, en op welke belangrijke punten je moet letten.

Slaaphouding bepalen

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je eigen slaaphouding. Slaap je vooral op je rug, buik of zij? Dit kan namelijk invloed hebben op welk matras het beste bij jou past. Voor mensen die op hun rug slapen is het belangrijk dat het matras voldoende ondersteuning biedt aan de onderrug, zodat deze niet doorzakt. Als je vooral op je buik slaapt, is een wat steviger matras juist belangrijk. Voor zij-slapers is het belangrijk dat het matras voldoende stevigheid meegeeft op de punten waar het lichaam het matras raakt, zoals de heupen en schouders.

Soorten matrassen op de markt

Daarnaast zijn er verschillende typen matrassen verkrijgbaar. Je hebt bijvoorbeeld binnenveringsmatrassen, poketveringsmatrassen, latexmatrassen en traagschuimmatrassen. Binnenveringsmatrassen zijn matrassen waarbij de veren met elkaar verbonden zijn. Deze matrassen zijn over het algemeen vrij stevig en bieden een goede ondersteuning. Poketveringsmatrassen zijn matrassen waarbij de veren apart van elkaar verpakt zijn in zakjes. Deze matrassen zijn vaak iets duurder dan binnenveringsmatrassen, maar bieden wel een betere ondersteuning en comfort. Latexmatrassen zijn matrassen gemaakt van latex. Deze matrassen zijn erg flexibel en bieden een goede ondersteuning. Traagschuimmatrassen zijn matrassen die zich aanpassen aan de vorm van je lichaam. Deze matrassen zijn erg comfortabel en bieden goede ondersteuning.

Een goede hardheid van je matras

Naast het type matras is ook de hardheid van het matras belangrijk. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder je bent, hoe harder het matras moet zijn om voldoende ondersteuning te bieden. Het is daarom belangrijk om te kijken naar het maximale gewicht dat het matras kan dragen en of dit past bij jouw gewicht. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar je eigen voorkeur. Houd je van een stevig matras of juist een wat zachter matras? Dit kan per persoon verschillen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
de leukste planten voor in je huis Previous post Dit zijn de leukste planten voor in je huis
toekomst van wonen Next post Hoe ziet de toekomst van wonen eruit?