Read Time:4 Minute, 13 Second

Je ziet het steeds meer in moderne interieurs: geometrische vormen komen overal de hoek om kijken. Waar deze vormen eerst vooral werden verwerkt in meubelstukken en andere grote onderdelen van je interieur, kom je deze vormen tegenwoordig vooral op accessoires tegen. Dat betekent dat je ze veel gemakkelijker in je interieur kunt verwerken. Accessoires zijn namelijk ontzettend makkelijk te vervangen en kunnen ook met het jaargetijde meebewegen. Op deze manier kun je snel nieuwe trends in je interieur verwerken, zoals bijvoorbeeld vloerkleden met geometrische vormen. Ze zijn zacht, comfortabel en ook nog eens helemaal stijlvol.

Waarom kiezen we voor  vloerkleden met geometrische vormen?

Het gebruik van geometrische vormen in een interieur is natuurlijk al van alle tijden. Bijna ieder meubelstuk is vierkant, rond of rechthoekig. Deze geometrische vormen zijn we zo gewend dat ze bijna niet meer opvallen. Met deze nieuwe geometrische trend krijgen geometrische vormen een veel belangrijkere rol in ons interieur. Waarom vinden we dat mooi? Accessoires zoals een vloerkleed met geometrische vormen ogen onnatuurlijk. In de natuur zal je namelijk nooit een perfecte cirkel of een driehoek tegenkomen. Je zou zeggen dat we dat niet in ons huis willen, maar zodra iets onnatuurlijk is, valt het ons op. Dat betekent dat we echte opvallende accenten aan kunnen brengen in ons interieur door deze vormen te gebruiken. Zo is een tapijt met geometrische vormen een echte eyecatcher, terwijl een rustiger tapijt ons helemaal niet zou opvallen.

Zo combineer je vloerkleden met geometrische patronen

Het lijkt misschien lastig om een vloerkleed met geometrische vormen een mooie plek in je huis te geven. Toch is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden, is de balans van je interieur. Wanneer je veel drukke geometrische vormen gebruikt, is het belangrijk om ook een aantal rustige accessoires in huis te halen. Zo wordt je interieur niet te overweldigend en komt een tapijt met geometrische vormen nog beter tot zijn recht. Veel mensen denken dat geometrische vormen alleen een plek hebben in een modern interieur, maar niets is minder waar. Ook vloerkleden met geometrische vormen komen in allerlei verschillende soorten en maten voor. Dat betekent dat er altijd wel een exemplaar te vinden is dat bij jouw interieur past.

Vloerkleden met geometrische patronen
Claire Gaudion Sark Coupee Blue vanaf €250,-

Opvallende felle kleuren

Het gebruik van kleur is ontzettend belangrijk wanneer je een ruimte inricht. Kleuren geven een kamer namelijk warmte. Vloerkleden met geometrische patronen kunnen ook erg kleurrijk zijn, zoals dit blauwe exemplaar van Claire Gaudion. Ondanks dat het tapijt felle kleuren bevat, oogt het nog steeds erg rustig. Dit komt doordat dit vloerkleed met geometrische vormen alleen verschillende blauwtinten bevat, in plaats van meerdere kleuren door elkaar. Zo oogt het tapijt nog steeds strak en modern, wat het een perfect exemplaar maakt voor een modern interieur. De blauwe kleur is namelijk een mooie tegenhanger van de witte, zwarte en grijze kleuren die je voornamelijk in een modern interieur ziet.

Vloerkleden met geometrische vormen
Brink en Campman Estella Nova Origami vanaf €515,-

De monochroom look

Heeft je woning een landelijke of klassieke inrichting? Dan zou je misschien zeggen dat vloerkleden met geometrische patronen niet de ideale keuze voor je woning zouden zijn. Niets is minder waar, aangezien de strakke vormen van het vloerkleed een mooi contrast vormen met het zachte uiterlijk van je interieur. Om het geheel rustig te houden, is het verstandig om een monochroom vloerkleed uit te zoeken. Zo bevat dit tapijt van Brink en Campman alleen maar zwart en wit, wat het drukke geometrische patroon een stuk rustiger maakt.

Vloerkleed met geometrische vormen
Gan Parquet Hexagon Orange vanaf €908,-

Unieke vormen

Wie ervan houdt om accessoires op een speelse en unieke manier te gebruiken, kan ervoor kiezen om een tapijt in een unieke vorm aan te schaffen. Zo is dit hexagon vloerkleed van Gan een originele manier om geometrische vormen in je woning te verwerken. Deze stijl is ideaal voor rustige en minimalistische woningen. De unieke vorm van dit vloerkleed kan namelijk te druk zijn voor een ruimte waar meerdere drukke accessoires aanwezig zijn. Wanneer je de rest van de ruimte rustig houdt, is dit tapijt de perfecte keuze. De vrolijke kleuren zorgen bovendien voor wat extra warmte in je interieur.

tapijt met geometrische vormen
Various Arguto combi €318,-

Aardse kleuren

Het lijkt vanzelfsprekend om geometrische vormen te combineren met felle kleuren. Toch kan het ontzettend mooi zijn om juist voor vloerkleden met geometrische vormen in aardse kleuren te kiezen. Heb je een industrieel interieur? Dan passen aardse kleuren perfect bij je woning. Combineer ze met geometrische vormen en je hebt een trendy accessoire in huis gehaald. Een mooi voorbeeld van deze stijl is dit Various Arguto vloerkleed. De gedempte kleuren passen perfect bij verschillende robuuste materialen. Aardse kleuren geven bovendien erg veel warmte aan een ruimte. Dat maakt dit vloerkleed ideaal voor een ruimte waar vooral veel metaal en glas aanwezig is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Afbeeldingen op een spanplafond
Next post Zelf de keuken schilderen