Read Time:2 Minute, 27 Second

Perfect voor wie er ruimte voor heeft: de U-bank! Steeds vaker zien we deze bank in woonmagazines, en tijdschriften verschijnen. U-banken zijn hoekbanken die aan een of twee zijdes een chaise longue hebben aangesloten. Hierdoor ontstaat er een knusse hoek, waar mensen gezellig samen kunnen zijn.

Waarom een U-bank?

U-banken gaan praktisch om met de gegeven ruimte. Waar men voorheen veel gebruik maakte van losse banken en fauteuils om een hoekopstelling te creëren, kiest men steeds vaker voor de U-bank. Deze comfortabele banken zijn ontworpen met als doel comfort aan een grotere groep mensen te bieden, en daarbij zo efficiënt mogelijk met de beschikbare ruimte om te gaan. Naast extra ruimte op de bank, bieden de ingebouwde hoeken uitstekend zitcomfort.

Moderne U-bank

moderne-u-bank

Bron: https://www.zitmaxx.nl/banken-bankstel/hoekbanken-bankstel/longchair-1-h-2-eiland-bick-matu-bankstel-zitmeubelen-u-bankstel-bick.html

“U-bankstel Bick” is een bank met een moderne, Scandinavische uitstraling. Zijn grote, ronde elementen zorgen voor een ietwat minimalistische en simpele uitstraling. Het zitcomfort van dit bankstel is relatief zacht. Daarnaast beschikt deze bank over een extra breed Chaise Longue-element. Dit maakt “U-bankstel Bick” de ideale hangbank. Om deze bank te plaatsen is een beschikbare ruimte van 403 bij 356 centimeter nodig. Bankstel Bick is verkrijgbaar vanaf €1.854,-.

Klassieke U-bank

klassieke-u-bank

Bron: https://www.zitmaxx.nl/u-bank-smart-rolf.html

Gaat de voorkeur liever uit naar een bank met een meer klassieke sfeer? Bekijk dan eens “U-bank Smart Rolf”. Met zijn ronde armleuning, prachtige sierkussens en gecapitonneerde rugleuning ademt deze bank romantiek. Hij is verkrijgbaar in een minimale breedte van 307 centimeter en wordt geleverd in diverse soorten stof, kunst- en rundleder. “U-bank Smart Rolf” is verkrijgbaar vanaf €1.511,-.

Minimalistische U-bank

minimalistische-u-bank

Bron: https://www.zitmaxx.nl/banken-bankstel/u-banken/u-bankstel-petra-i-p552.html

Ben je op zoek naar een bank met een wat rustigere uitstraling? Dan kan een minimalistische U-bank uitkomst bieden. “U-bankstel Petra” is een bankstel zonder poespas. De bank heeft simpele, duidelijke lijnen. De bank lijkt, door zijn strakke, eenvoudige vormgeving, Scandinavisch. Maar schijn bedriegt, de bank is van puur Hollands fabricaat. “U-bankstel Petra” is met een breedte van 277 centimeter relatief klein, en is verkrijgbaar in veel verschillende stofsoorten. Dit bankstel is verkrijgbaar vanaf €845,-.

Stoere U-bank

stoere-u-bank

Bron: https://www.zitmaxx.nl/banken-bankstel/hoekbank-2-h-2-longchair-drive-africa-bankstel.html

Liefhebbers van een wat stoerder interieur kunnen kijken naar “Hoekbank Drive”. Deze hoekbank beschikt over een onderdeel met Chaise Longue, waardoor hij tot de familie van de U-banken behoort. Model “Drive” zorgt voor een ruwe uitstraling, met ruw poten en randen. Het model is in diverse stofsoorten en kunstleer verkrijgbaar. Dit bankstel is met een minimale breedte van 342 centimeter relatief groot. “Hoekbank Drive” is verkrijgbaar vanaf €1.628,-.

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kunst in huis
Next post DIY Shibori