Read Time:2 Minute, 29 Second
Tuinschermen als afscheiding
De plankenschutting is de meest bekende soort tuinafscheiding. Maar de tuin afscheiden van bijvoorbeeld een stoep of weg kan ook door tuinschermen te plaatsen, die onderling met elkaar verbonden worden. Het plaatsen van een set tuinschermen heeft enkele pluspunten vergeleken met de traditionele schutting.

De pluspunten van tuinschermen
Een groot voordeel van tuinschermen plaatsen is dat je minder palen nodig hebt dan bij een reguliere schutting. Er hoeft ook minder geschroefd en geboord te worden. Tuinschermen zijn verkrijgbaar in allerlei houtsoorten en, als je kiest voor een goede aanbieder, ook relatief voordelig. Een mooie voorbeeld van een goedkope kwaliteitsaanbieder op dit gebied zijn de tuinschermen van Dejonghandelsonderneming.nl. Ten slotte, ook dat is een interessant pluspunt, zijn schermen voor in de tuin leverbaar in tal van kleuren. Grijs, wit, zwart, houtkleuren? Niet is te gek als het op tuinschermen aankomt!

Aandachtspunten bij het uitkiezen van tuinschermen
Voordat je tuinschermen aanschaft, is het verstandig een schets van de tuin te maken en op te meten hoeveel materiaal je nodig hebt. Dit helpt bij het bepalen van het soort tuinschermen. Schat hierbij in welke kleuren en welke schermdikte wenselijk zijn en passen bij de uitstraling van jouw tuin. Met deze voorselectie ben je al een eind op weg. Bepaal ook of je onder de tuinschermen een betonnen rand wilt aanbrengen en stem de gewenste schermhoogte hierop af.

Tips voor het plaatsen van tuinschermen
Hoe kun je tuinschermen slim en stevig plaatsen, zodat deze mooi recht staat en tegen een stootje kan? Met deze tips staat creëer je met een serie tuinschermen een prachtige en sterke tuinafscheiding:

  • Bereken hoeveel lengte een zijde heeft en hoeveel tuinschermen en palen daarvoor nodig zijn. Ga ervan uit dat na een 180 cm x 180 cm tuinscherm een paal komt die vierkant is en gemiddeld 6 cm x 6 cm meet tot 8 cm x 8 cm. Neem tussen twee palen een extra ruimte van 0,5 cm op, om de verbindingsstukjes te kunnen aanbrengen. Houdt ook rekening met de extra beginpaal.
  • Egaliseer de grond waar het tuinscherm en de paal komen en span een lijn uit, zodat de schutting recht geplaatst kan worden.
  • Plaats de palen, dan een scherm, plaats daarna weer nieuwe palen en het volgende scherm. Zorg ervoor dat minstens een derde van de paal in de grond komt. Dus een schutting van 180 cm hoogte heeft een paal nodig van 270 cm, die dus 90 cm de grond insteekt.
  • Bij het vastzetten van de tuinschermen moet je 5 cm overlaten boven het maaiveld, zodat de schermen minder vochtig worden en langer meegaan. Werk met 2 à 3 personen, zodat iemand kan vasthouden en er gemonteerd kan worden.
  • Houdt rekening met de ruimte van de schuttingdeur en verstevig die deur door een balk of poortversteviging aan de bovenkant aan te brengen.

Alvast veel plezier van jouw fraaie tuinschermen. Wanneer je deze goed plaatst, kan jouw tuin er weer jarenlang tegenaan en kan het grote genieten beginnen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
doe het zelf gereedschappen Previous post Doe het zelf! Welke gereedschappen en producten heb je echt nodig?
inbouwspots Next post Zo plaats je zelf inbouwspots