Read Time:2 Minute, 20 Second

Het is al langer een bekende trend, dat we in Nederland steeds minder tijd besteden aan het huishouden. Ook het laatste onderzoek van 2017 laat dit zien. Niet gek want we hebben allemaal een druk leven. Na een hectische werkdag wil je lekker ontspannen en zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan huishoudelijke klusjes.

Fabrikanten spelen hier op in met slimme en innovatievere huishoudelijke apparaten. En steeds vaker zijn deze apparaten smart en gekoppeld aan het internet.

Naast de smartphone, kennen we ondertussen ook de smart tv, koelkast, wasdroger en vaatwasser. We zetten de laatste innovaties op een rij en bekijken eens kritisch of je hier daadwerkelijk iets aan hebt. Wordt het huishouden makkelijker met deze apparaten?

Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=LJIZOX0qNGM

Smart wasdroger

Siemens en Bosch voorzien hun topmodellen wasdrogers al langer van Wifi functionaliteit, waarmee je het apparaat via een APP kan bedienen. Door de droger te koppelen aan je thuisnetwerk, wordt het mogelijk de machine op afstand starten, de status van droogprogramma’s te volgen en eventueel service op afstand inschakelen.

De redactie van WasdrogerSale heeft deze nieuwe smart wasdrogers getest in de praktijk. Het nut van deze online wasdrogers in de dagelijkse praktijk valt nog tegen. Je moet immers altijd nog eerst zelf de was in- en uitladen, waardoor tijdsbesparing beperkt is.

Wasdroogcombinatie, de nieuwe wasmachine?

Een nieuwe trend zien we ook terug in een combinatie van de wasmachine en wasdroger in één apparaat. Deze combi’s worden wasdroogcombinaties genoemd, waarmee daadwerkelijk huishoudelijke klusjes wat makkelijker worden gemaakt.

De unieke eigenschap van een wasdroogcombinatie is dat deze apparaten beschikken over een non-stop was- én droogprogramma. Dit betekent ’s-morgen de vieze was in de machine en ’s-middags haal je de schone en droge was uit de trommel.

De verwachting is dat we in de toekomst steeds meer geïntegreerde en combinaties van apparaten gaan zien.  Ik wacht in spanning op de eerste was-droog-strijkmachine.

Smart koelkast

Natuurlijk mogen online koelkasten niet ontbreken in dit overzicht. De nieuwe LG koelkasten zijn ondertussen voorzien van webcam-technologie, waarmee je in de winkel kan kijken welke producten je nog moet kopen. En met de LG Smart ThinQ app, wordt de koelkast ingesteld de smartphone.

Risico voor hacks

De trend van steeds meer online huishoudelijke apparaten, wordt wel het Internet-of-Things genoemd. Soms leidt dit tot interessante nieuwe functies, maar ook het risico op hacks wordt steeds groter.

De beveiliging van de software op huishoudelijke apparaten is lang niet altijd optimaal, waardoor een wasdroger zomaar gehackt kan worden. Dat dit risico niet denkbeeldig is, blijkt wel uit een hack waarbij online huishoudelijke apparaten werden ingezet om websites aan te vallen.

Tot de tijd dat fabrikanten kun beveiliging goed op orde hebben, kies ik nog voor een offline wasmachine en wasdroger.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Draadloos alarmsysteem: Altijd een veilig gevoel
Next post De trend voor 2018: rotan in huis