Read Time:2 Minute, 35 Second

Een huis kopen is momenteel geen makkelijke opgave. Er is namelijk sprake van een ernstig woningtekort en dat gaat in de komende jaren niet opgelost worden. Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is om een geschikte en mooie woning te vinden. Aan de hand van de onderstaande tips wordt het eenvoudiger en bespaar je op de kosten. 

  1. Bezoek en vergelijk meerdere huizen

In het begin van je zoektocht heb je waarschijnlijk een beeld van woningen waar je in wenst te wonen. Helaas is het idee dat potentiële kopers hebben niet altijd realistisch. Onbewust hebben ze prijzen van huizen in hun hoofd die niet meer van deze tijd zijn. Door woningen te bezoeken krijg je een beter beeld van de markt. Je ziet wat er beschikbaar is en voor welke prijs. Door meerdere huizen te bekijken weet je sowieso beter waar je op moet letten. Je hebt gezien wat er allemaal op de markt is. Hierdoor krijg je een realistischer beeld en ben je beter in staat om woningen te beoordelen. 

  1. Besteed niet alleen aandacht aan het uiterlijk van een woning

Er zijn woningen die er op het eerste gezicht fantastisch uitzien. Maar wanneer je er meer over te weten komt blijken er heel wat gebreken te zijn. Andersom is ook mogelijk. Sober aangeklede woningen kunnen heel degelijk gebouwd zijn, veel potentieel hebben en met een paar kleine aanpassingen opeens een droomhuis zijn. Neem onder andere het bouwjaar en het energielabel in overweging. 

  1. Besteed aandacht van de omgeving van de woning

Je woont niet alleen in het huis dat je koopt, de buurt eromheen is ook belangrijk. Let hier dus ook op wanneer je een onderkomen op het oog hebt. Is de buurt gezellig en hoe zit het met geluidoverlast? Rij of wandel bijvoorbeeld ook een keer ’s avonds door de straat waar het huis staat. Je krijgt dan een veel betere indruk dan wanneer je iedere keer rond de middag een bezoek brengt. 

  1. Kies een betaalbare notaris voor de hypotheek en overdracht 

Bij het kopen van een woning komen heel wat kosten kijken, naast de aankoopprijs van het huis zelf. In de eerste plaats heb je een makelaar nodig. Verder is het verstandig om op zoek te gaan naar een voordelige notaris. Want die heb je nodig voor het aanvragen van een hypotheek en de overdracht van de woning. Zonder notaris wordt je niet officieel de eigenaar van het huis. Het zijn slechts twee voorbeelden van het veelzijdige werk van een notaris. Ze helpen je namelijk ook bij het huwelijk, een samenlevingsovereenkomst, het geregistreerd partnerschap, het opstellen van een testament en het oprichten van een bv. 

  1. Blijf logisch nadenken en neem geen overhaaste beslissingen

Het is niet gek om erg enthousiast te worden wanneer je op zoek gaat naar een koopwoning. Soms zie je een huis helemaal zitten en krijgen positieve emoties de overhand. Het gevaar is dat je de negatieve kanten van een woning over het hoofd ziet. Blijf rationeel nadenken en blijf alle factoren in overweging nemen. Daardoor heb je uiteindelijk het meeste plezier van je aankoop. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wijnproeverij organiseren Previous post Hoe organiseer je professionele wijnproeverij bij jou thuis?
alles over de mdf plaat Next post Alles over de MDF plaat