Read Time:2 Minute, 33 Second

Wil je extra ruimte creëren in de kinderkamer? Dan is het een goed idee om dat standaard, lage bed te vervangen voor een halfhoogslaper. Wel is het belangrijk om een goede halfhoogslaper te kopen. In dit artikel geven we je enkele tips om de beste aankoop te doen.

Wat is het precies?

Voor we je enkele tips geven om de beste halfhoogslaper te kopen, is het goed om te weten wat een halfhoogslaper precies is. Een halfhoogslaper staat net iets van de grond. Het bed is hoger dan een gewoon bed, maar net iets lager dan een hoogslaper. Omdat een halfhoogslaper wat verder van de grond staat, kun je hier nog spullen onder zetten. Denk hierbij aan een klein bureautje, opbergbakken met speelgoed of een grote zitzak. Een halfhoogslaper is dus niet alleen leuk, maar bovendien erg praktisch.

Wanneer kan je dit type bed kopen?

Je kunt een halfhoogslaper kopen als de slaapkamer van je kind niet zo groot is. Door het lage kinderbed om te ruilen voor een halfhoogslaper, creëer je meer ruimte in de krappe kinderkamer. Onder de halfhoogslaper kun je namelijk nog meubels en andere spullen kwijt.

De meeste mensen die een halfhoogslaper aanschaffen, doen dit voor een wat jonger kind. Voor een ouder kind kun je een iets hoger bed kopen, namelijk een hoogslaper. Voor kinderen die jonger zijn dan 6 jaar oud, is dit bed net iets te hoog. Zij slapen het best in een halfhoogslaper.

halfhoogslaper

Halfhoogslaper van Petite Amélie.

Houd je van een moderne Scandinavische stijl? Hier vind je 791x afbeeldingen ter inspiratie voor de inrichtingen van een kinderkamer.

De beste halfhoogslaper kopen: 5 tips

Natuurlijk wil je het beste bed kopen voor je kind. Wij geven je graag vijf tips om de beste halfhoogslaper te kopen.

  • Koop een bed waar je kind zich prettig in voelt. Durft je kind de halfhoogslaper niet in? Dan kun je het beter bij een laag kinderbedje houden.
  • Investeer in een goede en stevige halfhoogslaper. Ook als je kind wat wild het trapje op of af gaat, moet het bed namelijk goed blijven staan.
  • Koop een halfhoogslaper van hout. Deze materiaalsoort ziet er niet alleen mooi en natuurlijk uit, maar is bovendien erg duurzaam. Dit garandeert je dat een halfhoogslaper van hout lang mee gaat.
  • Koop een halfhoogslaper in een subtiele kleur. Deze kleur past gegarandeerd bij de kleuren in de kinderkamer. Bovendien zal je kind deze kleur minder snel zat zijn.
  • Check de bedbodem van de halfhoogslaper. Deze moet namelijk erg stevig zijn. Je kunt het beste een hoogslaper met lattenbodem kopen, want deze bodem zorgt ervoor dat het matras goed kan ventileren.

Op Petiteamelie.nl vind je super leuke halfhoogslaper. Neem rustig de tijd en bekijk de foto’s op je gemak.

Extra tip: blijf de lattenbodem van de hoogslaper goed controleren. Zitten alle latten er nog in? En zijn er geen latten beschadigd? Als er een lat mist of als een lat beschadigd is, is de halfhoogslaper mogelijk niet meer veilig. Het is dan ook een must om dit goed in de gaten te houden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips bij het kiezen van een vloer
Next post Warmte in je interieur