Read Time:2 Minute, 16 Second

Als je de muur wilt gaan behangen met een fotobehang, kom je allerlei verschillende soorten materialen tegen waar je uit kunt kiezen. Maar, hoe weet je nu welk materiaal je moet kiezen? Wat past het beste op jouw muur? Lees verder en we vertellen je graag meer over de verschillende materialen van fotobehang.

Fotobehang kun je makkelijk online kopen, bijvoorbeeld bij de specialist https://www.muurmode.nl/. Muurmode biedt een uitgebreide collectie bijzondere fotobehangen. Het merendeel hiervan kan op maat gemaakt worden voor jouw muur. En het fijne is dat ook gepersonaliseerd fotobehang van één van je eigen foto´s of van een foto uit een beeldbank hier mogelijk is. Je kunt bij Muurmode kiezen uit verschillende materialen om je muur mee te bekleden. Houd er alleen wel rekening mee dat je fotobehang op een gladde, schone en droge ondergrond moet plakken. Als je muur een structuur bevat is het aan te raden deze eerst glad te maken.  

Papieren versus vlies fotobehang

De meest voorkomende materialen die je tegenkomt als je voor fotobehang gaat kijken, zijn papier en vlies. Er zit alleen wel een verschil tussen deze soorten. Papieren fotobehang wordt namelijk in delen geleverd en hierbij smeer je de behangdelen in met lijm. Je hebt dus een behangtafel nodig én dit behang moet je iets overlappend op de muur plakken. Als je geen geknoei wilt met behangen, kun je ook voor vliesbehang kiezen. Dit soort fotobehang wordt op een rol in brede banen geleverd die je strak tegen elkaar op de muur plakt. De lijm smeer je rechtstreeks op de muur en je kunt gelijk gaan behangen. Dit is dus makkelijker om (zelf) aan te brengen dan papieren fotobehang. Fotobehang is erg leuk om bijvoorbeeld in de woonkamer te gebruiken. Ook de slaapkamer, de babykamer en een studeerkamer tover je om in een compleet nieuwe sfeer met een passend fotobehang.

Fotobehang uit één stuk

Als je een fotobehang zonder naden op de muur wilt plakken, is Airtex het materiaal om te kiezen. Airtex fotobehang is erg in opkomst. Logisch, want een muur bekleed met een behang uit één stuk zonder naden geeft natuurlijk een prachtig eindresultaat. Je moet alleen wel secuur te werk gaan bij het behangen. Het wordt aangeraden om het behang met meerdere mensen op de muur te plakken, zodat het er goed, en vooral recht, op komt te zitten. Aangezien airtex een erg sterk materiaal is, is het zeer geschikt voor alle kamers in je huis. Ook de kinderkamer en bijvoorbeeld een gang kun je zo een passende nieuwe look geven.  

Heb jij een wand in huis die je graag een nieuw uiterlijk wilt geven? Bekijk dan vooral eens de vele mogelijkheden met fotobehang die Muurmode.nl je biedt!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat is een loft? En waarom zijn lofts zo gewild?
Next post Zo zorg je voor een duurzamere woning