Read Time:1 Minute, 54 Second

Bij het opnieuw inrichten van je kamers kom je vaak voor de keuze te staan: hoe zal ik de muren gaan aankleden? Met behang kan je veel sfeer creëren, maar hoe weet je precies wat goed bij elkaar past? Hier vind je enkele tips om jouw ruimtes mooi over te laten komen met prachtig behang.

De stijl van de inrichtingeijffinger behang

Het is belangrijk om te weten wat de stijl is (of wordt) van jouw inrichting. In een moderne stijl heb je bijvoorbeeld veel te maken met hoge contrasten en opvallende kleuren, in een landelijke stijl ga je vooral de richting op van de warmere kleuren. Ga je voor vintage of industrieel, dan krijg je unieke en stoere patronen die je kamer een eyecatcher laten zijn. Bekijk diverse ideeën uit woonbladen en winkels om tot inspiratie te komen. Wellicht is de stijl van Eijffinger behang iets voor jou!

Denk aan het effect

Hoewel je graag behang wilt hebben wat er uniek uitziet, is het ook van belang om je in te houden wanneer je met name drukker behang hebt. Het beste kan je dan een muur (of twee) behangen met dat patroon en de andere muren met een rustig behang aankleden. Anders kan het geheel te druk gaan ogen. Daarbij kan vooral donker behang ervoor zorgen dat de kamer kleiner oogt, licht behang zal juist een ruimelijk effect geven. Ook kan je het beste letten op de symmetrie van de ruimte: oogt het niet storend met de andere aanwezige elementen van de kamer? Dat is iets om rekening mee te houden. Om een idee te krijgen van hoe de kamer er mogelijk uit kan zien, kan je een ontwerp maken in een ontwerp programma. Zo kan je ook makkelijk schuiven met je ideeën.

Het behangtype

Let er bij het kiezen van je behang ook op welk soort behang je hebt. Wanneer je namelijk een stugge of ongelijke ondergrond hebt, kan dit namelijk effect hebben op je behang (zoals bulten zien). Papieren behang is bijvoorbeeld goedkoop, maar heeft als nadeel dat je alle oneffenheden snel ziet en het sneller kapot kan gaan. Wanneer je kiest voor duurder vinyl- of glasvezelbehang welke een sterkere laag hebben, heb je meer garantie dat je langer van jouw behang kunt genieten. Bekijk de mogelijkheden van Eijffinger behang.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Waarom je een bubbelbad in huis moet hebben
Next post Wonen in een houten huis steeds populairder