Read Time:1 Minute, 55 Second

Een leuke aankleding in een stijlvolle kamer is nooit weg. Zo geldt dat ook voor een cool en trendy vloerkleed welke perfect aansluit in jouw kamer. Maar welke vloerkleed kan je eigenlijk het beste nemen? Hier vind je enkele tips om het beste kleed te kopen.

Groot of klein?ronde vloerkleden

Je kunt vloerkleden zowel in groot als klein formaat kopen. Dit kan kamervullend zijn tot een kleine vloerkleed waar een tafeltje op staat. Het is altijd verstandig om eerst te bedenken waar je het vloerkleed voor wilt gebruiken. Is het puur decoratie of wil je een lekkere zachte ondergrond hebben met een leuk design? Vaak kan je een vloerkleed gebruiken voor bij de bank of de eethoek, als je het enkel voor decoratie wilt gebruiken kan je al een leuk rond vloerkleed kopen. Door je vloerkleden symmetrisch te plaatsen met andere meubels en de kamerindeling kan je al een mooi geheel maken. Doe inspiratie op van woonmagazines met trendy interieurstijlen.

Welke kleur?

Een vloerkleed kan dus voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Daarbij is het kleurgebruik vaak ook belangrijk: zorg dat je vloerkleed ook opvalt ten opzichte van de vloer. Door een contrastverschil te creëren, zal je vloerkleed extra opvallen als eyecatcher. Zorg wel dat je de stijl in lijn van het interieur houdt.

Vloerkleed in de juiste stijl

Vloerkleden heb je in diverse soorten en maten. Als je graag een warme uitstraling hebt in een landelijke stijl, dan kies je natuurlijk voor zachte tinten. In een moderne omgeving is dat juist precies andersom: hier kies je voor felle, harde kleuren met grote contrasten. Moderne vloerkleden hebben daarbij ook geometrische lijnen en vormen. Wil je juist terug in de tijd met een vintagekleed? Ook hier zijn diverse leuke patronen voor te vinden. Deze vloerkleden passen ook vaak goed in een industriële huiskamer.

Hoog of laag?

Bij het kiezen van een vloerkleed kan je kiezen uit een laag- of hoogpolige variant. Een hoogpolige geeft vaker dat zachte karakter waar je ook lekker over loopt, een laagpolig vloerkleed heeft vaker een opvallend patroon en is makkelijker in onderhoud omdat er geen lange haren in zitten waar vuil in achter kan blijven zitten. Daarbij kan het gebruikte materiaal daar ook een rol in spelen: sommige materialen zijn makkelijker in onderhoud waardoor je langer kunt genieten van je kleed.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wonen in een houten huis steeds populairder
Next post Tips bij het kiezen van een vloer