Read Time:3 Minute, 42 Second

Je slaapkamer is je eigen vertrouwelijke en rustige ruimte. Het is dan ook de plek bij uitstek om volledig tot rust te moeten kunnen komen. In deze kamer begin je je dag en eindig je die dag. Je brengt heel wat tijd van je leven door in de slaapkamer en voornamelijk in je bed. Wanneer je je lekker op je gemak voelt in je slaapkamer is dat prettig en dat wordt mede bepaald door de inrichting van deze persoonlijke ruimte. Denk maar aan de primerende kleur in de kamer, de verlichting, het meubilair, eventuele decoratie en natuurlijk ook de keuze van het bed. Wil je het klassiek, sober, romantisch of net heel modern en strak? Bekijk hieronder de tips van Matrasshop.com

Kleuren in de slaapkamer

Nadat je een stijl hebt gekozen die je het meest bevalt, kun je van start gaan met de eigenlijke kleurstellingen van je nieuwe inrichting. Lichte kleuren doen de ruimte groter ogen. Donkere kleuren hebben dan als voordeel dat het langer donker blijft in de kamer. Dit draagt bij tot een goede nachtrust aangezien de ene mens al gevoeliger is voor lichtinval dan de andere. Ook gordijnen spelen hier een belangrijke rol in. Om het donker te houden in de kamer zijn dikkere, donkere gordijnen een betere optie dan de dunnere, lichtere varianten. Ook de vloer kan in dit geval dan maar beter wat donkerder zijn. Felle kleuren worden meestal niet gekozen als hoofdkleur in een slaapkamer aangezien dit vaak kleuren zijn waar je ‘onrustig’ van wordt. Je wilt natuurlijk tot rust komen.

kleuren in de slaapkamer

Het kiezen van een bed

Het belangrijkste item van je slaapkamer is uiteraard het bed waar je een derde van je dag in door brengt. Het is de plek waar je geest en lichaam tot rust komen en herstellen. Het is in dat opzicht een beetje bizar dat hier vaak niet al te veel geld aan wordt uitgegeven. Zo wordt een auto bijvoorbeeld minder vaak gebruikt. Laat dus duidelijk zijn dat een kwalitatief degelijke bedbodem erg belangrijk is voor een goede nachtrust. Luister daarom naar de raad van een beddenspecialist en kies niet zomaar de goedkoopste oplossing. Ga na welk bed het best past bij jou (en jouw partner). Kijk ook uit naar een mooi bed dat uitstekend zal passen in het interieur van de slaapkamer.

Het spreekt voor zich dat het bed niet vlak naast een raam of naast de verwarming staat. Idealiter kunnen zowel jij als je partner eenvoudig aan de zijkant van het bed eruit kunnen stappen. Ideaal gezien staat het bed centraal en is het als het ware de blikvanger van de slaapkamer. Hemelbedden of boxsprings zijn ideaal hiervoor vanwege hun magnifieke uitstraling. Deze zijn bovendien verkrijgbaar in allerhande uitvoeringen. Naast het bed zijn ook de kussens en het dekbed factoren die bijdragen tot een goede nachtrust. Zo zorgt een donzen dekbed voor een goede isolatie zonder verstikkend te werken. Zo blijft het lekker warm in je bed.

Verlichting in de slaapkamer

Lichtinval en verlichting zijn ook heel belangrijk voor de sfeer in je slaapkamer. Het gaat niet alleen over lampen maar ook over de manier waarop je de slaapkamer kan verduisteren. Wat is het meest ideale: lamellen, vouw-, paneel- of rolgordijnen? Hier is het opnieuw zaak om iets te kiezen wat goed past bij de rest van de stijl van je slaapkamer. Op die manier kom je tot een mooi geheel. Goede verlichting, liefst met een dimmer op de hoofdverlichting, is ook essentieel. Om een romantische sfeer te creëren
kan je kiezen voor lampen met een niet al te hoog wattage. Als je kijkt naar gebruiksgemak kan je kiezen voor makkelijk bedienbare lampen zodat je je bed niet meer uit moet. Handig voor mensen die graag nog wat lezen in bed.

Voorkom een rommeltje

Tegen je wil in kan er zich in de slaapkamer vaak al snel wat rommel opstapelen, zeker als je niet veel plek hebt om spullen in op te bergen. Zorg dan ook voor voldoende ruimte op dingen te gaan opbergen, zo blijft er niet al te veel rondslingeren in de kamer. Een rommelige indruk kan ook veroorzaakt worden door een teveel aan decoratie. Probeer dus een praktische en eenvoudige indruk teweeg te brengen in de kamer. Wat muurdecoratie en wat kussens op het bed kunnen al volstaan voor een aangename sfeer.

Bovenstaande tips kunnen je helpen met het verzekeren van een goede nachtrust waardoor je goed uitgerust aan een nieuwe dag kan beginnen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inspiratie voor terraszonwering
Next post Heerlijk ontspannen in een wellness badkamer