Read Time:2 Minute, 10 Second

Je vloer bepaalt voor een groot stuk de uitstraling van je interieur. Vrienden en familie komen letterlijk en figuurlijk bij iemand over de vloer. Het is dus duidelijk dat het kiezen van een mooie, nieuwe vloerbedekking doordacht moet gebeuren. De keuze aan vloeren is zeer uitgebreid. Om hierin het bos door de bomen te zien, zetten wij alvast enkele tips op een rij voor het kiezen van jouw perfecte vloer.

Uitstraling

In eerste instantie wil je gaan bepalen welke uitstraling je wenst voor je woning. Hou je van de landelijke of Scandinavische stijl, waarin natuurlijke materialen bepalend zijn. Of kies je eerder voor een strakke moderne of industriële stijl, waar beton en epoxy vaak de hoofdrol spelen?

Vooraleer je het type vloer gaat kiezen, dien je eerst te weten welke sfeer je aan je interieur wenst te geven. Zo visualiseer je meteen hoe jouw nieuwe vloer er zal gaan uitzien. Op die manier kan je reeds een eliminatie doen van kleuren, structuur en misschien zelfs materialen.

Gebruiksvriendelijkheid

Eens je de stijl van het interieur hebt bepaald, denk je na over de plaats waar de vloer moet komen en hoe intensief hij zal gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een vochtige badkamer van een natuurlijke parket te voorzien of een speelkamer van wit tapijt op maat.

Je hoeft gelukkig geen compromissen te sluiten. Steeds meer worden verschillende vloerstructuren in allerlei materialen uitgevoerd. Denk hierbij aan stenen vloertegels of plak pvc van pvcvloeren.nl. Deze bieden een groot gebruiksgemak maar met de uitstraling van een houten parketvloer of strakke betonnen vloer.

Prijs

Uiteraard is ook de prijs belangrijk bij het bepalen van je vloer. Niet alleen de aankoop van de vloer zelf, maar ook het leggen ervan. Een vloer in pvc of laminaat kun je eventueel zelf monteren indien je handig aangelegd bent en is vaak iets goedkoper in aankoop. Ze bestaan in alle soorten en kleuren, maar zijn uitgevoerd in kunststof, en dat is niet voor elk interieur.

Tegels, parket, epoxy of beton vragen vaker een vakman om aan te leggen. Reken dus naast de aankoopprijs van je vloerbedekking ook nog de manuren werk die erin gaan om te monteren. Hier werk je echter met de pure en eerder natuurlijke grondstoffen, en dat heeft dus ook zijn prijs.

Besluit

Afhankelijk van het gebruik, je budget en handigheid kun je al snel een aantal vloertypes elimineren die niet passen voor jou. Dankzij het grote aanbod aan vloeren hoef je op vandaag geen compromissen meer te sluiten. Kies voor de vloer waar je altijd hebt van gedroomd en laat jouw woning stralen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips voor het kiezen van het juist vloerkleed voor de ruimte
Next post Tips voor het kopen van een halfhoogslaper