Read Time:2 Minute, 5 Second

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers van het huis. Het is niet alleen een kamer waarin het gezin samenkomt, het is ook een kamer waar je gasten ontvangt. Het is dus belangrijk dat de woonkamer een warme en sfeervolle uitstraling heeft. Met deze tips zorg jij ervoor dat jouw woonkamer ultiem gezellig wordt.

  1. Haal de natuur in huis

Bloemen en planten zorgen ervoor dat de kamer in een keer een stuk frisser wordt en daarmee ook gezelliger. Een bos bloemen op tafel doet al wonderen voor de sfeer. Mocht je niet zoveel geld uit willen geven dan kun je ook buiten bloemen of riet plukken en deze op tafel zetten. Al kan je bij het tuincentrum vaak ook planten kopen voor binnen. Niet zulke groene vingers? Een cactus is ook heel gezellig.

  1. Zacht en knus

Om een sfeervolle woonkamer te creëren moet er natuurlijk ook sprake zijn van enige mate van comfort. Dit kun je doen door voldoende accessoires te plaatsen, maar ook tapijt kopen behoort tot de mogelijkheden. Qua accessoires kan je denken aan voldoende kleedjes en kussens op de bank. Een tapijt kopen voor onder de tafel zorgt ervoor dat de ruimte meer bij elkaar komt, maar heeft daarnaast ook een warme uitstraling. Dit brengt meteen veel meer sfeer in de woonkamer.

  1. Maak van de woonkamer een geheel

Veel mensen leggen voornamelijk de focus op de afzonderlijke stukken van de woonkamer. Een leuke bank, gezellige accessoires en een knus tapijt. Maar veel mensen vergeten dat de woonkamer eigenlijk één geheel moet zijn, dan pas is het eigenlijk mogelijk om een gezellige sfeer te creëren.

Je kunt van je woonkamer gemakkelijk een geheel maken door bijvoorbeeld naar de kleurcombinaties te kijken. Kies een of twee kleuren en probeer die in ieder afzonderlijk stuk van je woonkamer terug te laten komen. Verf je een muur blauw? Of ga je een blauw tapijt kopen?  Laat dan ook wat blauw terugkomen in de accessoires.

  1. Verlichting in de woonkamer

Verlichting speelt een belangrijke rol bij de sfeer in een bepaalde ruimte. Allereerst is voldoende daglicht belangrijk. Heb je dus gordijnen hangen voor de ramen? Laat ze lekker open hangen. Daglicht doet wonderen voor een kamer. ’s Avonds kan je het gemakkelijk gezellig maken door kaarsjes aan te steken in plaats van een lamp aan te doen. Je kunt bijvoorbeeld een plateau kopen voor op tafel waar je een aantal kaarsen opzet in verschillende kleuren. Dit is gemakkelijk, goedkoop en doet veel voor de sfeer van de woonkamer.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 5 tips voor het inrichten van je slaapkamer volgens de bohemian stijl
Next post Een unieke uitstraling met Portugese tegels