Read Time:1 Minute, 53 Second

Eindelijk zijn de koude dagen achter de rug en beginnen de zonnestralen door de donkere wolken te breken. Het is dus de perfecte tijd om je huis te checken op eventuele klussen. Haal het gereedschap uit de garage en ga aan de slag. In dit artikel lees je precies wat je moet checken om je huis weer tip top te maken.

Onderhoud de cv-ketel

Om jezelf lekker warm te houden, gebruik je in de winter vaak de verwarming. Nu de temperaturen stijgen, is dat steeds minder nodig. Hoog tijd dus om je verwarmingsketel een onderhoudsbeurt te geven. Door je verwarmingsketel goed te onderhouden, blijft deze beter werken en heb je er langer plezier van. Een onderhoudsbeurt voer je uit door de verwarmingsinstallatie te ontluchten en bij te vullen. Zo hou je een goede balans tussen water en lucht in de installatie. Naast dat je de verwarmingsketel zelf onderhoudt, is het ook handig dat er één keer in de twee jaar een monteur langskomt.

Check je dak

Een onderdeel van je huis wat in de winter veel te verduren heeft is je dak. Door de verschillende weersomstandigheden heb je grote kans op beschadigingen. Daarom is het handig dat je na de winter je dak controleert op beschadigingen. Als je toch bezig bent met het dak, controleer je ook op mos, of de afvoer nog goed werkt en of de dakpannen niet los liggen. Zorg ervoor dat je één keer in het jaar je dak controleert, hierdoor verklein je de kans dat je je dakbedekking moet vervangen. Voor eventuele beschadigingen laat je een dakdekker langskomen. Die zorgt ervoor dat je dak weer in topconditie is.

Maak een rondje in je tuin

Net als je dak heeft je tuin ook aardig wat te verduren in de winter. Loop een rondje door de tuin en kijk wat er allemaal opgeruimd moet worden. Gooi alle planten en bloempotten weg die de strenge winter niet hebben overleefd. Plan een ochtend of middag in waarop je naar het tuincentrum gaat om nieuwe spullen te kopen voor je tuin. Wees creatief en fleur je tuin opnieuw op met allemaal leuke accessoires. Heb je bijvoorbeeld veel verschillende kleuren bloemen? Kies dan voor bloempotten met een rustige decoratie, zo heb je een mooie balans in je tuin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tuinmeubelen kopen? Wat zijn belangrijke overwegingen
Next post Maak uw huis uniek met Italiaans design!