Read Time:2 Minute, 0 Second

Als je het plan hebt opgevat om te gaan verbouwen, wat is er dan fijner dan subsidie te krijgen op de verbouwingen? Daarom vertellen we je graag meer over op welke subsidies je recht kunt hebben.

Gemeentelijke subsidies

Het verschilt per gemeente welke subsidies verstrekt worden en of het potje nog niet leeg is natuurlijk. Op de website van jouw gemeente vind je als het goed is meer informatie over de betreffende subsidies voor onderhoud van je woning.

Energiebesparende maatregelen

Daarnaast geven veel gemeenten subsidie voor energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld voor het vervangen van het huidige glas door dubbel of HR++ glas, het aanbrengen van isolatie of het laten plaatsen van kunststof kozijnen. Het gemiddelde subsidiebedrag per koopwoning is maximaal € 20.000. Subsidie voor energiebesparende maatregelen kun je al aanvragen voordat je de maatregelen toe gaat passen. Je kunt zelfs subsidie krijgen voor advies over energiebesparende maatregelen. Dit kan pas nadat het advies heeft plaatsgevonden. Hiervoor geldt echter wel: op = op.

Via de overheid is investeringssubsidie (ISDE) aan te vragen voor een zonneboiler, die zonlicht gebruikt om het water te verwarmen, voor warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels, om zo de CO2-uitstoot terug te dringen.

Monument

Als je in een rijksmonument woont, is de kans groot dat je recht hebt op subsidies:

  • Instandhoudingssubsidie: bedoeld voor doelmatig onderhoud
  • Subsidie voor herbestemming: ieder jaar aan te vragen tussen 1 oktober en 30 november
  • Subsidie voor restauratie: de mogelijkheden verschillen per provincie

Minder btw

Bij woningen ouder dan twee jaar betaal je voor verschillende werkzaamheden minder btw, namelijk 6% in plaats van 21%. Dat geldt bijvoorbeeld voor schilderen en isoleren.

Verwijderen asbestdaken

Voor het verwijderen van asbest door een gecertificeerd bedrijf kun je subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je krijgt per vierkante meter € 4,50 subsidie met een maximum van € 25.000.

Energiebespaarlening

Naast subsidies is het voor particulieren ook mogelijk een Energiebespaarlening af te sluiten. Deze lening maakt het mogelijk boetevrij en tegen een lage rente geld te lenen voor energiebesparende investeringen, waardoor het misschien toch mogelijk wordt deze maatregelen toe te passen, zoals het aanbrengen van zonnepalen. Je kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de lening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen, de andere 25% is voor andere maatregelen.

Naast eigen onderzoek naar de vele mogelijkheden kunnen specialisten van energiebesparende maatregelen, zoals Jansma Burdaard, je ook meer vertellen over de eventuele subsidies waar je recht op kunt hebben.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 6 leuke woonwinkels in Zwolle
Next post 6 leuke woonwinkels in Almere