Read Time:2 Minute, 36 Second

Ieder huishouden heeft een goede stofzuiger nodig. Door even met dit apparaat door het huis te gaan, maak je de grond snel en eenvoudig volledig schoon en hygiënisch. Heb jij wel een stofzuiger in huis, maar werkt dit apparaat niet meer goed of doet het apparaat het zelfs helemaal niet meer? Dan is het tijd om een nieuwe stofzuiger te kopen. In dit artikel lees je niet alleen uit welke soorten stofzuigers je kunt kiezen bij het doen van een aankoop, maar ook waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger.

Verschillende soorten stofzuigers

Als je een nieuwe stofzuiger gaat kopen, kom je er vanzelf achter dat er honderden verschillende stofzuigers zijn. Wel zijn er over het algemeen ‘slechts’ vier soorten stofzuigers. Hieronder lees je welke soorten we precies onderscheiden.

Stofzuigers met zak

Stofzuigers met zak zijn uitgerust met een speciale stofzuigerzak. Deze zak vangt de viezigheid op die tijdens het stofzuigen opgezogen worden. Is de zak vol, dan moet deze vervangen worden. Hoe vaak je jouw stofzuigerzak moet vervangen, is afhankelijk van de hoeveelheid stof en vuil die je opzuigt met het apparaat.

Stofzuigers zonder zak

Tegenwoordig zijn er steeds meer stofzuigers zonder zak. Deze stofzuigers hebben een speciaal compartiment waar de viezigheid van de grond wordt opgeslagen. Om het vuil uit het apparaat te halen, hoef je het compartiment enkel te verwijderen en boven de prullenbak leeg te maken. Het voordeel van een apparaat zonder zak, is dat je geen stofzuigerzakken hoeft te kopen.

Robotstofzuigers

De nieuwste uitvinding op het gebied van stofzuigers, is de robotstofzuiger. Dit apparaat hoef je zelf niet te bedienen, maar maakt jouw huis op eigen houtje schoon. Een eenvoudige robotstofzuiger rijdt gewoon wat rond en reinigt hierbij de vloer, terwijl een innovatieve robotstofzuiger ingesteld wordt op het oppervlak van jouw huis. Dit apparaat komt overal met de juiste instellingen, waardoor jij niet meer hoeft te stofzuigen.

Kruimeldieven

Tot slot kun je ook een kruimeldief aanschaffen. Dit is een kleine handstofzuiger, die je gebruikt om kleinere oppervlakken schoon te maken. Je kunt een kruimeldief bijvoorbeeld gebruiken om de trap te stofzuigen, maar ook om de korrels kattengrit rond de kattenbak af en toe even op te zuigen.

De beste stofzuiger kiezen: hier moet je op letten

Als je een nieuwe stofzuiger gaat kopen, wil je natuurlijk wel een goede investering doen. Om de beste investering te doen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger:

– Het energielabel van het apparaat. Hoe energiezuiniger het apparaat, des te beter het apparaat voor het milieu en voor jouw energierekening is.

– Het zuigvermogen van het apparaat. Koop je een apparaat met een goed zuigvermogen, dan kun je veel meer vuil opzuigen.

– Het gewicht van het apparaat. Lichtgewicht stofzuigers zijn veel gebruiksvriendelijker dan zware stofzuigers.

Verder is het ook goed om te controleren welke accessoires er bij het apparaat worden geleverd. Bij de meeste stofzuigers worden extra zuigmonden geleverd, maar dit is niet altijd het geval. Vind je het prettig om met meerdere zuigmonden te kunnen werken, kijk dan van te voren welke accessoires je bij de stofzuiger krijgt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Altijd en overal je huis in de gaten houden met een slimme IP camera
Next post Waar gebruik je een afkortzaag voor? En waar koop je hem?