Read Time:2 Minute, 38 Second

Het is een grote woontrend van dit moment: de badkamer en suite. Een badkamer en suite wordt ook wel een badkamer in de slaapkamer genoemd en betreft een ruimte die de slaapkamer met de badkamer combineert. Heb je een ruime slaapkamer of heb je nog een ruime zolder die helemaal leeg staat? Dan kun je hier een prachtige en ruime badkamer in bouwen om jouw slaapkamer met de badkamer te combineren. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Stap 1: kies de juiste ruimte voor de badkamer en suite

Je hebt veel ruimte nodig om een badkamer in de slaapkamer te bouwen, aangezien je zowel slaapruimte moet hebben als voldoende ruimte om te douchen en/of te badderen. De eerste stap van het bouwen van een slaapkamer met aangrenzende badkamer, is dan ook het vinden van de juiste ruimte. Dit kan de huidige slaapkamer zijn, maar het kan ook een zolderetage zijn die nu nog heelmaal leeg staat.

Stap 2: bepaal de indeling van de ruimte

Heb je de juiste ruimte gekozen voor de slaapkamer met badkamer, dan moet je de indeling van de ruimte bepalen. Deze indeling moet je namelijk weten voor stap 3, het aanleggen van de installaties voor de badkamer. Bepaal voor jezelf waar het bed moet komen, waar je een kast neer wil zetten en waar de douche en/of het bad moet komen. Denk ook aan het plaatsen van de kleinere dingetjes in de ruimte, zoals de wastafel en de spiegel.

badkamer slaapkamer combinatie

Stap 3: badkamermeubels kopen

Je nieuwe badkamer heeft natuurlijk ook mooi badkamermeubilair nodig. Bepaal voor jezelf wat voor meubels je in de badkamer wil zetten en ga op zoek naar het mooiste badkamermeubilair voor in je nieuwe badkamer. Koop bijvoorbeeld een nieuwe regendouche of bestel een prachtig ligbad van Megadump en jouw badkamer begint langzaam maar zeker echt vorm te krijgen.

Stap 4: laat de juiste installaties aanleggen

Bouw je jouw slaapkamer met badkamer buiten de huidige badkamer, dan moet je aansluitingen aanleggen om de badkamer en suite mogelijk te maken. Dit doe je niet zelf, maar laat je door een specialist doen. Vertel de specialist waar het bad en/of de douche moet komen, waar je de wastafel in gedachten had en hoe de inrichting van de badkamer verder moet worden en de specialist zorgt ervoor dat alle nodige installaties worden aangelegd.

Stap 5: het plaatsen van de badkamermeubels

Zijn alle installaties klaar voor gebruik, dan kun je daadwerkelijk beginnen met het installeren van de badkamermeubels. Je laat het bad en/of de douche plaatsen, de wasbak wordt in de slaapkamer gezet en ook de spiegel wordt opgehangen. Denk ook aan het leggen van het tegelwerk in de badkamer, want je wil niet douchen op een houten vloer.

Stap 6: het inrichten van de ruimte

Zijn de grotere badkamermeubels geplaatst en ligt de vloer er ook in, dan kun je beginnen met het inrichten van de ruimte. Koop niet alleen accessoires voor in de badkamer, maar geef je slaapkamer ook een flinke restyling. Koop bijvoorbeeld een nieuw matras bij Matrasaanhuis.nl en je hebt niet alleen een prachtige slaapkamer, maar ook een heerlijk bed om in te slapen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Komt tot rust in je eigen opblaasbaar zwembad
Next post Ook al verbouwplannen voor aankomende lente? Maak je tuin onderhoudsvrijer met composiet!